header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Андреја Симић: „Иди ми дођи ми" Штампај Е-пошта
среда, 29 новембар 2023

 Поштовано уредништво помаже Бог!

Наизглед у Аустрији ништа ново али стичем утисак да је наша СПЦ ових дана још једном по ко зна који пут понижена а самим тим како владичански тако и свештенички чин а самим тим и ми као народ те исте Цркве.

Надам се да моја љутња неће прећи у гордост и тако било кога осудио, јер сам можда најгрешнији међу свима баш ја.

Пошто се ових дана полемише да су поједини свештеници који су прешли у истамбулску патријаршију, по договору са цариградским митрополитом на једној страни а на другој садашњим администратором владиком Иринејом Буловићем, сву ову фарсу учинили као чин уклањања владике Андреја и њему као јединоме придали сву кривицу. С тога се питам да ли је толико било потрбно пљувати по владичанском и свештеничком чину, унизити сопствену Цркву да би се спасло кобајаги напаћено свештенство.

А што ме још више збуњује у свему овоме говори се о повратку ових „напаћених" у СПЦ. Значи ли то да „глумци" ове лоше позоришне представе неће чак бити ни кажњени већ награђени и овим дају зелено светло осталом свештенству да у СПЦ могу да раде шта хоће, како хоће и кад хоће. Да прошетају туристички мало до фанара, успут попљују све око себе и опет се врате оно као „иди ми дођи ми„ и још да нас убеде како су мученици и хероји а у ствари издајници  СПЦ.

Питам се после свега у којој ће они парохији бити и којем ће верном народу проповедати и исти учити о вери, љубави, правди, поштењу, милости и праштању а да не помињем исповест и причешће код истих.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.