header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Поглавар фанариотске архиепископије у САД, упркос протесту Атонаца, намерава да посети Свету гору
Поглавар фанариотске архиепископије у САД, упркос протесту Атонаца, намерава да посети Свету гору Штампај Е-пошта
субота, 06 јануар 2024

 Прес служба поглавара Фанариотске архиепископије у САД објавила је програм посете архиепископа Елпидофора Атосу.

Како се наводи у саопштењу, архиепископ Елпидофор намерава да посети Свету Гору у другој половини јануара, упркос противљењу свих светогорских манастира овој посети.

Архиепископ Елпидофор ће 18. јануара започети посету из манастира Ксенофонт, чији је игуман присуствовао „устоличењу” Думенка у Кијеву. У Ксенофонту ће Елпидофор служити свеноћно бденије, а сутрадан, 19. јануара, на празник Богојављења, литургију, након које ће обавити чин великог водоосвећења.

Архиепископ са сапутницима од око 40 људи посетиће 20. јануара манастир Филотеј, чији игуман и братија не признају ПЦУ. Како је објашњено у прес-служби Елпидофора, посета Филотеју се везује за име старца Јефрема Филотејског, који је основао више од 10 православних манастира у Сједињеним Државама.

У недељу, 21. јануара, архиепископ Елпидофор предводиће литургију у манастиру Филотеју и истог дана посетиће манастир Пантократор, познат по својим симпатијама према ПЦУ.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 69 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.