header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow УГ "Заштитимо Јадар и Рађевину": Сад не знамо ни чије су српске владике
УГ "Заштитимо Јадар и Рађевину": Сад не знамо ни чије су српске владике Штампај Е-пошта
уторак, 09 јануар 2024

 Најбоље би некако било кад рок критичар и председник управног одбора Музеја жртава геноцида, Невен Ћулибрк и директор нажалост истог музеја, Дејан Ристић не би имале никакве везе са нама.

Реци нам, председниче управног одбора, колико је то, по Вашој рачуници уморено Срба у Јасеновцу и хоће ли неко ко притекне Србима у помоћ претећи од твојих и критике теби сличним?

У гостовању на ХРТ, јуче на православни Божић, Невен Ћулибрк, владика Српске православне цркве причао је понајвише о року и искакању из авиона, исправног додуше, о чему специјалисти за десант ипак имају нарочит став.

Најомиљенији "свећеник" у Хрватској после Порфирија, Ћулибрк, није ниједном за покољ Срба у Јасеновцу користио реч геноцид , али је зато безброј пута споменуо холокауст. 

Иако је Синод СПЦ, са чим је упознат и водитељ, иначе атеиста и полиглота, скренуо пажњу и саопштио Ћулибрку да се не бави ревизионизмом (јер то овде само он и Ристић раде) изгледа да одлуке Синода не важе у лијепој њиховој. Ионако на овогодишњој божићној посланици није потписан нико као митрополит загребачко-љубљански. То је место ког Перића неће да се одрекне.

Уместо што смишљају како да измене вековни црквени поредак, има се врх СПЦ чим забавити. Осим Ћулибрка и бискупа Гргура, много је питање, а ни Јеротеј својим рокадама и другим идејама баш не изазива одушевљење народа у шабачкој епархији, напротив. Ко ли је рокирао Ћулибрка да на Божић гостује на хрватској државној телевизији, а Првослава Перића да се истог дана састане са извесним „градоначелником“ Пећи сазнаћемо кад и одговор на питање чије су српске владике и српски патријарх?

Они који мисле да је институција од најважнијег значаја за опстанак српског народа тек машна да се метне у косу и да је тако протоколарну не треба коментарисати, те да су њени службеници (ипак само службеници) непогрешиви и народу верни, није промашио само срж проблема већ и срж оног што би та институција требало да представља, него мора да зна и да је вера без дела мртва, а све је више питања од круцијалног значаја и помоћи коју је народ отворено тражио, а није је добио.

Колико год изгледало да је народ трпељив и да ће бар у почетку, док не освести, трпети не ауторитете него ауторитативне ликове, немојте се заваравати. Много нас је који ћемо пре у катакомбе него у катедрале. Коме се иде у катедралу, нека иде у катедралу, од наших цркава не сме и неће правити катедрале.

О Божићу лета Господњег 2024.

"Заштитимо Јадар и Рађевину"

https://www.youtube.com/live/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.