header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Александар Вознесењски о папиној сарадњи са комунистима
Александар Вознесењски о папиној сарадњи са комунистима Штампај Е-пошта
субота, 13 јануар 2024
             Римски папа Пије XII је 1949. године екскомуницирао све комунисте из Католичке цркве, подржавајући Запад у његовој борби против Совјетског Савеза. У наше време римски папа је и сам левичар и позива марксисте на састанак „како би [заједно] промовисали опште добро“.

„Папа Франциско је 10. јануара примио у приватну аудијенцију представнике пројекта Dialop, који већ дуги низ година промовише опште добро кроз дијалог између социјалиста-марксиста и хришћана."

Ко би пре 70 година помислио да је то могуће? Мада, пре 70 година нико не би веровао да ће римски папа промовисати идеју благослова истополних парова. Ватикан се веома брзо мења ка зближавању са атеистима и онима, за које су речи Јеванђеља - само приче и фантазије.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: https://www.vaticannews.va/ru/

Преузето са: "Телеграм" канал Александра Вознесењског

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.