header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ко ће кога, ако неће свој свога
Ко ће кога, ако неће свој свога Штампај Е-пошта
среда, 24 јануар 2024

 Папа је похвалио глобалистички "Светски економски форум" за глобализам и „изградњу бољег света“

Папа је рекао да „прави развој мора бити глобалан, заједнички за све земље и у свим деловима света“.

Папа Фрања упутио је поруку учесницима Светског економског форума у ​​којој је позитивно говорио о процесу глобализације.

Према Папи, „Овогодишњи годишњи састанак Светског економског форума одвија се у веома алармантној клими међународне нестабилности“.

Он је рекао да СЕФ има за циљ да „води и ојача политичку вољу и међусобну сарадњу“ и „пружи важну прилику за ангажовање више заинтересованих страна у проналажењу иновативних и ефикасних начина за изградњу бољег света“.

Папа је такође изразио наду да ће дискусије на Форуму „узети у обзир хитну потребу за јачањем друштвене кохезије, братства и помирења између група, заједница и нација како бисмо одговорили на изазове са којима се суочавамо“.

Према његовим речима, „процес глобализације, који је до сада јасно показивао међузависност земаља и народа света, стога има фундаменталну моралну димензију која се мора манифестовати у економским, културним, политичким и верским расправама које имају за циљ да одреде будућност међународне заједнице“.

„У свету који све више прети насиљем, агресијом и нејединством, од суштинског је значаја да се државе и предузећа удруже у промовисању визионарских и етички исправних модела глобализације који по својој природи морају да подреде жељу за моћи и индивидуалном добити, било политичком или економском, за опште добро наше људске породице, дајући предност сиромашнима, потребитима и онима у најрањивијим ситуацијама“, написао је папа.

Такође је навео да „прави развој мора бити глобалан, заједнички за све земље и у свим деловима света, иначе ће довести до назадовања чак и у областима у којима је до сада постојао стални напредак“.

„Истовремено, постоји јасна потреба за међународном политичком акцијом која, кроз координисане мере, може ефикасно да следи циљеве глобалног мира и истинског развоја“, рекао је папа.

Папа сматра да је „постизање општег добра циљ недостижан за поједине државе, чак и оне које доминирају у погледу моћи, богатства и политичке моћи“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.