header image
Владика шабачки Јеротеј оповргава самог себе Штампај Е-пошта
четвртак, 25 јануар 2024

 Бог се јави, драга браћo у Христу!

Ваш портал објавио је недавно сведочење верника из Лознице који су на дан Сабора Пресвете Богородице, након одслужене Свете литургије, у порти Цркве Покрова Пресвете Богородице, имали разговор са владиком шабачким Јеротејем. Поред многих питања, између осталог, народ се распитивао у вези одлуке Епархије (Јеротеја), да се у Цркви у Воћњаку служи само једном месечно, иако се до тада литургија месецима одвијала сваке недеље и празника.

Да подсетимо читаоце да је владика Јеротеј том приликом рекао „да Црква није још освећена и завршена“, а са друге стране сачекао спреман одговор мештанина села: „Зашто су до сада свештеници по благослову Епархије долазили у Цркву и обављали богослужења?“ Јеротеј му није могао противречити, јер је знао да је питање оправдано, и да је упао у сопствену замку.

Наиме, као што се може видети из приложеног документа од 09. марта 2023. године (ОВДЕ:), владика Јеротеј даје свој Архијерејски благослов, да се у Храму преподобне мајке Ангелине у Воћњаку, који је у изградњи, служе Свете литургије. Шта је навело Јеротеја да након непуне две године донесе одлуку да се богослужење одвија само једном месечно и самим тим демантује самог себе?

Ова одлука је само једна у низу неразумних одлука владике Јеротеја од како је маја 2021. године изабран за епископа шабачког. Осим што затвара Цркве, тј. не дозвољава редовна богослужења, као нпр. у Воћњаку, Горњој Ковиљачи и Цркви Свете Параскеве у Шапцу, где је литургијима присуствовало преко 400 верника, а како чујемо намерава још у неким Храмовима спровести одлуку забране служења Свете литургије, лишио је чинодејства игумана манастира „Свете Тројице“ крај Љубовије оца Серафима, па игумана Сергија, настојатеља манастира Светих царствених мученика Романових у Бачевцима. Претходно је из Крупња (иако се народ побунио) преместио намесника Рађевског неместништва Миодрага Васиљевића, само зато што није желео да шпијунира једног часног свештеника..

Због свих нечасних радњи епископа Јеротеја за релативно кратко време, народ се у шабачкој Епархији пита шта су му следећи потези који урушавају црквени поредак?

О Богојављењу лета Господњег 2024.

Верници лозничког намесништва

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.