header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Македонска "црква" суди главном уреднику портала "Религија.мк"
Македонска "црква" суди главном уреднику портала "Религија.мк" Штампај Е-пошта
уторак, 30 јануар 2024

 Синод Македонске православне цркве позвао је у Црквени суд уредника профанарског портала вести главног и одговорног уредника портала Религија.мк

Марјан Николовски је "оклеветао цркву", оптужујући македонске епископе за „промосковски став”...

За 29. јануар 2024. године у Скопљу је заказано Црквено суђење оснивачу и главном уреднику портала Религија.мк Марјану Николовском. Одговарајући позив новинару су упутили чланови Синода Македонске православне цркве – Охридске архиепископије, преноси Телеграм канал Центра „Хризма“.

У позиву се наводи да су основ за црквено-судски процес биле публикације које су „подстицале мржњу међу верницима и угрожавале чланове Синода“.

Портал Религија.мк познат је по томе што редовно објављује материјале у профанарском и русофобичном духу. Николовски једном од својих главних заслуга назива борбу против „заробљеништва МПЦ-ОА од стране руског света“, као и откривање „чињеница о раду дела највишег свештенства МПЦ-ОА за руске државно-црквене службе безбедности“.

Сам Николовски не признаје своју кривицу и намерава да се бори за своје „новинарско право да пише и критикује Цркву у свим њеним аномалним стањима“. Да би то урадио, позива у помоћ међународну заједницу – медије, амбасаду САД у Македонији, ОЕБС, фондацију Конрад Аденауер, све помесне православне цркве итд.

Превод: „Борба за веру“

Извор: „Русская линия“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.