header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Део велике игре
Део велике игре Штампај Е-пошта
уторак, 06 фебруар 2024

 У контексту стратегије коју гради Ватикан, посета римског папе Украјини стоји као једна од најважнијих етапа на путу формирању нове уније.

У идеалном случају, то би требало да се деси у оквиру неког значајног догађаја на пољу зближавања унијата и „ПЦУ“, које ће лично „благословити“ понтифекс и константинопољски патријарх (https://t.me/pravblogs/1383).

У предворју празновања годишњице Никејског сабора, ово би био одличан поклон за лобисте идеје јединства РПЦ и дела светског Православља под надзором Фанара (по принципу „радио је у малом, значи да ће радити и у великом формату“).

А то, да све иде ка томе, одавно је било јасно.

На пример, 2014. године водећи фанарски теолог, митрополит Јован (Зизјулас) - изјавио је да је уједињење између католика и православних могуће под папом Франциском.

А крајем 2019. године, апостолски нунције у РФ, архиепископ Челестино Милиоре је изјавио „у будућности ми ћемо наћи начин да сазовемо Васељенски сабор, наћи ћемо формулу, како да се окупимо“ и „Васељенски сабор ће се одржати, али неко га мора сазвати. Мора постојати једна особа која ће га сазвати."

Мислимо, да ако унија у Украјини буде успешна – на основу УГКЦ и "ПЦУ" – ова особа ће бити римски папа.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Правблог"

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.