header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Почешао се јавно где га сврби
Почешао се јавно где га сврби Штампај Е-пошта
среда, 07 фебруар 2024

 Поглавар архиепископије Фанара у САД уверава је да није шпијун

Према речима јерарха Фанара, он је дете Цариградске патријаршије и не може бити ничији шпијун.

Архиепископ амерички Елпидофор, који је на челу архиепископије Фанара у Сједињеним Државама, уверава је да он није турски шпијун.

Надбискуп је уверавао да он није турски и уопште ничији шпијун, већ дете Фанара: „Па не шпијун! Ја нисам ничији шпијун. Ја сам човек Цркве, дете сам Васељенске Патријаршије, рођен сам и одрастао у Константинопољу и мислим да сам постао мета менталитета који је сумњив сваком Грку који се не роди и не живи у Грчкој."

Он је објаснио да „овај менталитет постоји од ослобођења грчке државе: слободни Грци слободне грчке државе доживљавали су друге Грке који живе на територији коју је у то време окупирала Отоманска империја, не толико као Грке, колико као потурице."

Према Елпидофору, Грци из Истанбула дуги низ година осећају да су „ухваћени између два менталитета“: „Турска, која нас види као шпијуне Грчке и потенцијалне издајнике Турске, и неких екстремних кругова у Грчкој, који нас виде као Турке“. Такође је уверио да неће прећи „на другу страну“ чак и ако нас „понекад Грчка повреди“. „Ово није разлог да мењате страну. Никада. Крв није вода“, закључио је Елпидофор.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 07 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.