header image
Отац Стевен Ален: Путин је јасно рекао да није православни лидер Штампај Е-пошта
уторак, 13 фебруар 2024
         Отац Стевен Ален, појашњава две тачке из Путиновог разговора са Такером Карсоном. Ове две тачке заиста дефинишу Путинов поглед на свет и треба да разјасне свакоме ко је он заиста.

Не може се тврдити да је Путин Православни Лидер - он јасно каже да НИЈЕ као што се види у наставку.

"Што се тиче Православног Хришћанског погледа на Путина на основу интервјуа који дао Америчком новинару Такеру Карлсону, све што треба да приметимо су две ствари које је господин Путин рекао веома директно:

1. Када је упитан да ли се осећа као Хришћански лидер, он то није потврдио. Уместо конкретног одговора, говорио је о томе да су све религије исте у суштини. Он је „Православац“ зато што је „Рус“, а то је њихова „традиционална религија“, а све "традиционалне религије" су у суштини исте. Он никада није крио ово уверење, и зато је немогуће о њему говорити као о Православном Хришћанину, једноставно на основу његових веома искрених изјава о овом суштинском универзалном веровању, које је понављао много пута током прошлих година.

2. На питање да ли постоје натприродне силе, Божије интервенције или провиђања у догађајима у свету, он је рекао Не, и наставио да постоје само нераскидиви и наследни закони историјског развоја на које не утиче Божанска сила. Ово је учење Деиста, Хегелијанаца и Марксиста, али очигледно не Цркве.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.