header image
Мајка Тереза ​​- анђео из пакла Штампај Е-пошта
понедељак, 19 фебруар 2024

 Шта се крије иза лика најсветије часне сестре Римокатоличке цркве?

▪Професионални лекари нису примани у установе Мајке Терезе. Они који су тамо долазили ради увида били су ужаснути нехигијенским условима, али је њихов огорчени глас утопљен у мору похвалних говора упућених „светој жени“.

▪Британски медијски тајкун Роберт Максвел (отац Гислејн Маквел) украо је 600 милиона долара из пензионог фонда својих запослених и део послао Мајци Терези.

▪Кажу да су откривени и документи о продаји деце из сиротишта, али је случај брзо заташкан.

▪Спријатељивши се са Индиром Ганди, Тереза ​​је обезбедила да њен монашки ред буде изузет од инспекције. Новинарима који су постављали незгодна питања о трошењу новца саветовала је да разговарају са Богом.

Недуго пре њене смрти, појавили су се документи који показују да је око седам одсто донација отишло у добротворне сврхе. Остатак, укључујући Терезину Нобелову награду, послат је у Ватиканску банку у Риму и потрошен за потребе Католичке цркве.

▪Мајка Тереза ​​је више волела да путује око света приватним авионима или првом класом. Штавише, авио-компаније су често плаћале њен лет.

▪Тереза ​​није желела да решава здравствене проблеме у својим центрима, радије је користила клинике у САД, Италији и Индији. Она је изјавила да није могла да приушти операцију катаракте за 6,5 хиљада долара на клиници Сент Франсис у Питсбургу, а годину дана касније оперисана је у њујоршком медицинском центру – још скупље.

Током операције срца, Тереза ​​никада није одбила лекове против болова да би патила као Исус. Последње месеце свог живота провела је у соби напуњеној модерном опремом.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/pro13f

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.