header image
Фанар незадовољан ставом цркве Македоније по питању ПЦУ Штампај Е-пошта
понедељак, 19 фебруар 2024

 Грчки медији пишу да ће став Македонске цркве у вези са ПЦУ зависити од резултата избора у земљи.

Цариградска патријаршија је веома незадовољна положајем Македонске православне цркве у односу на ПЦУ, преноси Оrthodoxia.info.

Према „поузданим изворима“ сајта Оrthodoxia.info, „Цариградска патријаршија са забринутошћу прати став скопских првосвештеника“ у вези са ПЦУ „и у садашњим околностима не намерава ништа да предузима“ по питању давање Томоса о аутокефалности Македонској цркви.

Овај портал још пише да Македонија „улази у дуг изборни процес“, а „људи који су добро упознати са ситуацијом у земљи напомињу да ће став цркве зависити од резултата ових избора“.

„За сада све указује да став Охридске архиепископије (односно Македонске цркве – прим. аут.) има за циљ да подржи руско-српске планове за нови начин давања аутокефалности, заобилазећи Цариград и праксу из које све аутокефалне Цркве појавиле, осим, ​​наравно, Древних Патријаршија и Кипарске Архиепископије“, пише Оrthodoxia.info.

 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.