header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Надбискуп Вигано: Римокатоличка јерархија служи новом светском поретку Штампај Е-пошта
понедељак, 04 март 2024

 Надбискуп Вигано је јерархе који подржавају папу Фрању назвао сабором јеретика.

Бивши папски нунције у Сједињеним Државама, надбискуп Карло Марија Вигано из РКЦ, рекао је да папа Фрања и католичка хијерархија служе новом светском поретку, преноси „Renovatio 21

Надбискуп Вигано прокоментарисао је састанак у Ватикану англиканске „бискупиње“ Џо Бејли Велс, папе и девет кардинала у папском савету.

Према Вигану, папа Фрања „намерава да значајно промени концепт светих редова комбинујући мушко свештенство са облицима незаређене службе за жене“.

Он сматра да нема сумње да је папа Фрања спреман да "именује жене за ђаконе или жене свештенике, а још више за бискупе".

„Зашто би иначе Бергољо позвао англиканску „бискупицу“ — јеретичку, расколничку, невалидно „заређену“ жену — на састанак Кардиналског већа да говори о „родној равноправности и улози жена у цркви“, пита Вигано.

Он је уверен да „аргентински језуита (папа Фрања) чак ни не покушава да сакрије своје намере“, а „хијерархија берголске „синодалне цркве“ је потпуно помрачила католичку јерархију и постала слушкиња новог светског поретка и масонске религије човечанства“.

Надбискуп Вигано је назвао „берголијанску јерархију“ збирком јеретика и приметио да она „не може некажњено да настави да узурпира Христов ауторитет на земљи“, а свако ко настави да брани ову хијерархију „постаје њихов саучесник“.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://www.renovatio21.com/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 04 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.