header image
Умро Џејкоб Ротшилд: „Торетичари завера“ га сврставали међу владаре света Штампај Е-пошта
понедељак, 26 фебруар 2024

 Финансијер и члан банкарске породице Ротшилд, лорд Џејкоб Ротшилд, преминуо је у 87. години, саопштила је његова породица.

"Наш отац Џејкоб је био изузетно присутан у животима многих људи, врхунски финансијер, шампион умјетности и културе, одан јавни службеник, страствени поборник добротворних циљева у Израелу и јеврејској култури, страствени заштитник животне средине и веома вољен пријатељ, отац и дједа. Биће сахрањен у складу са јеврејским обичајем у кругу породице", навели су његови најмилији.

Џејкоб Ротшилд каријеру је започео у породичној банци, НМ Rothschild & Сонс, 1963. године, а 1980. године је са Марком Вајнбергом основао тадашњу "Ј Rothschild Assurance Group", сада "Ст James's Плаце".

Такође је основао "Windmill Hill Asset Манагемент".

Ротшилд је био и замјеник предсједника тадашње телевизије BSkyB, а био је и предсједник повјереника у Националној галерији, преноси Телеграф.

Подсјећамо, Џекојб Ротшилд је један од најчешће спомињаних актера теорија завјера, које су га стављале међу неколицину тзв. владара свијета из сјенке, што је у супротности са његовом званичном биографијом.

 

 

Извор: "Глас Српске"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 26 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.