header image
Ови су из "сестринске цркве" српских екумениста Штампај Е-пошта
уторак, 27 фебруар 2024
              Slavni istospolni par primio je crkveni blagoslov na kratkoj i vrlo intimnoj ceremoniji u kojoj su sudjelovali samo neki mediji koji su svjedočili tom posebnom trenutku.

U Urugvaju je civilno vjenčanje uglednog homoseksualnog para prije nekoliko dana izazvalo medijsku pomutnju. Razlog tome nije samo slava dvojice umjetnika, već i to što ih je ubrzo blagoslovio katolički svećenik.

Zatraženo od Vatikana

Biskup Milton Troccoli iz Maldonado-Punta del Este-Mina rekao je u priopćenju da se biskupija raspitala o nuncijaturi u Vatikanu i da je dobila dopuštenje u sklopu Deklaracije “Fiducia supplicans” od 18. prosinca. Dokument po prvi put dopušta crkvene blagoslove za istospolne parove i “parove u neregularnim situacijama” pod određenim uvjetima. Rečeno je da vjenčanje para nipošto nije bilo sakramentalni crkveni brak.

U Urugvaju se kardinal Daniel Sturla izjasnio protiv blagoslova homoseksualnih parova. “Nešto je drugačije blagosloviti homoseksualni par”, rekao je Sturla. Cjelokupna tradicija crkve, uključujući i dokument od prije dvije godine, govori da to nije moguće. Osim toga, vatikanski dokument izaziva pomutnju jer objašnjava da je moguće blagosloviti, ali ne kroz obred.

“Blagoslov, a ne vjenčanje”

“Brak” Carlosa Perciavallea, poznatog glumca, komičara i redatelja s Jimmyjem Castilhosom, kazališnom producentom, blagoslovljen je 21. veljače, nakon što je par prijavio svoju građansku zajednicu 19. veljače u lokalnom matičnom uredu, piše churchmilitant.com.

“Kako ste oboje djeca Božja i molili ste blagoslov od Boga Oca, sa zadovoljstvom u ime Crkve molimo Ga da vas blagoslovi”, rekao je vlč. Gordalina.

“Mi već znamo da je to blagoslov, a ne brak; to je bilo vrlo jasno”, naglasio je svećenik. “To je način na koji vam Crkva želi pokazati da je Bog s vama, a znamo i da ste vi s Bogom.”

 

Извор: novizivot.net

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.