header image
Папа Фрањо: Послушник глобалне агенде Штампај Е-пошта
среда, 28 фебруар 2024

 У Католичкој цркви је уобичајено да бискупи на свој 75 рођендан понуде оставку због година. У правилу их се у знак поштовања оставља на дужности две до три године пре него што папа прихвати њихову оставку. Но, 11. новембра 2023. популарни бискуп Јосеф  Штрикланд морао је отићи у старости од само 65 година.

За разлику од других америчких бискупија, његова бискупија Тyлер у Тексасу нема дугова и има релативно велики пораст свештенства. Па зашто је пензионисан десет година пре него што је навршио старосну пензију?

Једна је од папиних примарних задатака именовање или разрешење важних званичника. Изван свих гестова, најава и уверавања папе Фрање, види се заједничка нит која одражава његов прави став према питањима која су на дневном реду Уједињених нација. То долази до изражаја не само у његовим кадровским одлукама - као што ћемо видети у наставку - него и у његовим следећим изјавама.

• Побачај: „Не морате причати о томе бескрајно.“ (2013.)

• Хомосексуалност: „Тко сам ја да то осуђујем?“ (2013.)

• Климатске промене изазване човеком: „Можемо се само надати обвезујућим облицима енергетске транзиције које […] можемо лако пратити.“ (2023.)

• Миграције: „Одговори могу бити само резултат заједничког рада стварањем глобалног законодавства за миграције.“ (2020.)

• Борба против пандемије: „Помоћи да се осигура да већина људи буде вакцинисана је чин љубави.“ (2021.)

Папа Фрања непрестано поставља промотере ове агенде док одбацује њене гласне критичаре, једног по једног. Један од тих критичара је Штрикланд, који се противи абортусу и признавању хомосексуалних заједница. Доље је низ Папиних кадровских одлука које јасно показују колико снажно подстиче глобалну агенду УН-а.

 

1. Папа Фрањо о побачају и заштити живота

Иако се папа Фрањо у јавности представљао као противник побачаја и пре тога абортус описао као „убиство“, 2016. је отпустио све чланове „Папске академије за живот“ која је основана како би заштитила људски живот у свакој фази. Папа Фрањо сада је прихватио две присталице побачаја у академију: атеисткињу Мариану Мацуцато и англиканског моралног и пасторалног теолога Најџела Бигара, који проглашава побачај легитимним до 18. седмица трудноће.Чинећи то, папа подупире УН-ову агенду за контролу и смањење светске популације. УН желе да ово спроведу широм света под маском такозваног „права на репродуктивно здравље“, укључујући приступ „безбедним побачајима“.

2. Папа Фрањо И. о родној идеологији и хомосексуализму

Чак и подстицањем родне идеологије, агенда УН-а тежи смањењу становништва уништавањем породице као језгре здравог друштва. Сходно томе, ЛГБТ*Q покрет масовно промовира хомосексуалност и родну разноликост.  Папа се такође прилагођава овој агенди отварајући цркву транс особама. Папино стајалиште о хомосексуализму објашњава његовим кадровским одлукама. Јер свако ко то подржава или је чак укључен у хомосексуално злостављање, биће од стране папе унапређен, а отпуштен само ако нема другог избора:

Бискупи Јозеф Де Кесел и Матео Мариа Цупи изјаснили су се за то да Католичка црква призна хомосексуалност. Обојицу је Фрањо именовао на важне положаје и учинио их кардиналима.

Године 2017. Фрањо је именовао Густава Оскара Занзета, бискупа Орана, на чело Апостолске управе за имовину у Ватикану, иако је знао да је злостављао тројицу богослова. Занзета је 2019. године оптужен због злостављања и напослетку осуђен на 4 и по године затвора.

Папа је 2015. Хуана Бароса именовао мадридским бискупом, иако му је жртва лично рекла те исте године да је био злостављан у Баросовој присутности. Свргнуо га је тек 2018, када су 34 чилеанска бискупа то изнудила у јединственом процесу у црквеној историји тако што су сви понудили оставку. Јавно тужилаштво у Чилеу је тада почело истрагу.

Године 2013. новоизабрани папа Фрањо именовао је кардинала Теодора Мекерика својим саветником за именовања бискупа у САД-у, иако је неколико година раније свргнут с места надбискупа Вашингтона, након оптужби за сексуално злостављање, и забрањено му је било какво јавно деловање. Непосредно пре него што је Фрањо рехабилитирао Мекерика, амерички нунције Карлос Мариа Вигано чак је потврдио наводе о злостављању. Но тек кад је „Њујорк тајмс“ открио да је Мекерик сексуално злостављао богослове, папа Фрањо га је отпустио у старости од 88 година. Случај злостављања против Мекерика одбачен је због година.

За разлику од свих ових кадровских одлука папе Фрање, папа је кардинала Сараха, који попут Штрикланда брани црквену науку о хомосексуализму и традиционалној породици, пензионисао када је навршио старосну границу. Исто тако Карлоса Мариа Вигана, који се боји за свој живот и скрива се откако су објављене његове оптужбе против папе.

 

3. Папа Фрањо о корони

Кла.ТВ је већ неколико пута показала какви се глобални планови крију иза такозване короне пандемије и куда води вакцинација. Као поглавар суверене државе Ватикан, Фрањо је био слободан одредити мере. Његова римска бискупија прва је у свету забранила све верске службе.

Учинио је Ватикан једином земљом у свету која је искључила све невакцинисане људе и одбила им наставити исплаћивати плате. Фрањо је затворио један бенедиктински самостан јер се тамошње часне сестре нису вакцинисале и отпустио бискупа Даниела Фернандеза Тореса из Аресиба (57). Био је једини бискуп у Пуерто Рику који је одбио искључити невакцинисане вернике из својих цркава.  С друге стране, Фрања дозвољава 79-годишњем кардиналу Шенборну, који је катедралу светог Стефана у Бечу претворио у центар за имунизацију, да настави да обавља функцију четири године након што је навршио старосну границу за пензију.

 

4. Папа Фрањо и климатске промене

Друго еко-наставно писмо (папино апостолско)Laudate Deum”, објављено пре неколико седмица, посвећено је у целости наводно непобитним климатским променама које је узроковао човек. У борби против тога папа Фрањо недвосмислено позива на масовне интервенције за слободу нација и људи. Кардинал Милер, који је као одговорни чувар вере блокирао нацрт као неприхватљив, смењен је као такав у старости од 69 година. Ханс Јоахим Шнелхубер, који се не описује као хришћанин и члан је УН-овог Међувладиног панела за климатске промјене (IPCC), именован је доживотним чланом папинске академије знаности. Године 2015. коаутор је прве еко –енциклике  (Laudate Deum) у историји Католичке Цркве. С њом је теза о климатским променама изазваним човеком први пут добила папински легитимитет.

То је био само део кадровских одлука папе Фрање. Јасно је да ће он задржати свакога ко помаже у спровођењу агенде УН-а. Чак и у скандалима са криминалним радњама, папа држи своју заштитничку руку над њим што је дубље могуће. За дневни ред УН-а, Фрањо је очито спреман ишчупати властите корене сменом бискупа који су омиљени међу верницима.

Изузетно је важно узети у обзир позадину и намере агенде УН-а. Према Калину Георгеску, вишем званичнику УН-а, ова организација, заједно са Светском здравственом организацијом и Светским економским форумом, у срцу су ове светске владе. Изнад тога је међународна финанцијска олигархија, која у потпуности контролише те организације и делује у позадини.

То што папа ризикује и свој интегритет и интегритет Цркве за ову агенду значи да је он исто тако оруђе и подупиратељ међународних финанцијских олигарха. Поновно се показало да су међународни финансијски олигарси корен свих лоших збивања у свету. Разоткривање оних који вуку конце на свим подручјима стога је главни приоритет јер  се морају зауставити и позвати на одговорност. Јозеф Штрикланд је након смене изјавио: „Сада је време да се открије и разјасни све што је тренутно скривено.

[…] Чини се да је мој главни злочин, прошли и садашњи, увек био изнети на видело оно што други желе сакрити.“

Анегдота:

У Надбискупији Буенес Ајрес налази се базиликa De Nuestra Señora del Rosario.

На бочном улазу налази се кип апостола Петра. Након што је ореол већ изгубљен 2018. године, муња је ударила 17. децембра 2023, упркос присутности громобрана. Апостолу је откинута десна рука у којој је држао кључ. Пикантно у вези овога је, да се удар грома није догодио само на рођендан садашњег папе Фрање, него и у његовом родном месту и некадашњој бискупији у којој је деловао као надбискуп и кардинал. Осим тога, Петров кључ сматра симболом папинске моћи. Жели ли нам небо нешто рећи?

Kla. TV

 https://www.kla.tv/_files/video.kla.tv/2024/

 

Приредио: Милан Старчевић

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.