header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Плацдарм за будућност: Фанар "вратио у чин" рашчињеног руског свештеника Алексија Уминског
Плацдарм за будућност: Фанар "вратио у чин" рашчињеног руског свештеника Алексија Уминског Штампај Е-пошта
среда, 28 фебруар 2024

 „Отварање капије“ за улазак клирика Руске цркве, који су под забраном, у састав Константинопољске патријаршије, можда није само жеља Фанара да демонстративно „изнервира“ црквену Москву.

Није искључено, да иза оваквог приступа стоје много озбиљнији циљеви како фанариота, тако и њихових „старијих партнера“ из глобалне „дубоке моћи“.

Најпре, реч је о формирању темеља за стварање структуре, која би се могла представити као „алтернатива РПЦ“. Она би била као "руски егзархат" или „аутономна“ архиепископија руских парохија унутар Фанара.

У контексту конфронтације између Русије и Запада, растегнуте на дуги низ година, пројекат би могао да игра своју улогу у слабљењу позиција Московске патријаршије.

Као прво, ова структура би постала главни инструмент грчког табора за извођење информационих напада и дискредитацију опонената из Москве. Фанариоти, једноставно могу да стану у страну и предају својим штићеницима „часну” улогу пса, који из било ког разлога, непрестано, лаје на РПЦ. На тај начин ће Грци моћи да се извуку, из за њих непријатне ситуације, када морају потпуно дивљим „аргументима“ да оправдавају учињени раскол у Православљу и све пребаце у мејнстрим „окршаја међу Русима, у којима се открива право лице РПЦ“.

Друго, формирање таквог пројекта могло би да постане важан део игре Фанара против патријарха Кирила и Руске цркве. Ако фанариоти одлуче да оптуже нашу страну за „јерес и раскол“, њима ће свакако бити потребна контролисана руска структура, која ће имати статус „истинитог и јединог канонско црквеног уједињења Русије“. И која ће, под руководством Константинопољске патријаршије, моћи да се укључи у операцију „апсорбовања“ представника РПЦ у оним земљама које су непријатељски настројене према Руској Федерацији или у којима су на власти русофобни политичари.

Треће, покушаће да ову иницијативу искористе као кадровску основу за „будућу победу Запада над Руском Федерацијом“. Уосталом, ако снови фанариота и других у овом правцу постану стварност, они ће имати где да нађу кандидате за „преформатирање” РПЦ по глобалистичким обрасцима.

Извор: "Правблог"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 64 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.