header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow На осам московских метро станица, плаћање биометријом је повезано са свим окретницама
На осам московских метро станица, плаћање биометријом је повезано са свим окретницама Штампај Е-пошта
понедељак, 11 март 2024
            Плаћање биометријом биће повезано са свим окретницама на још осам метро станица 2024. године. Ово је саопштила прес служба Московског одељења за саобраћај.

Тако више од хиљаду окретница метроа, московског централног круга, речног превоза и Аероекспреса већ прихватају карте користећи препознавање лица. Како је истакао Максим Ликстутов, заменик градоначелника престонице за саобраћај, до краја марта престоница ће почети са тестирањем домаће услуге на МЦД станицама. Планирају да ускоро уведу ову опцију за путнике копненог превоза.

Према речима заменика градоначелника, сваког радног дана се обави преко 150 хиљада путовања коришћењем биометрије. Он је такође подсетио да се раније овај начин плаћања могао користити само на спољним окретницама свих метро станица, али популарност услуге расте, а сада се биометрија појавила и на другим окретницама.

Раније се сазнало да је паметни систем видео аналитике „Сфера“ помогао да се пронађе преко хиљаду људи у транспорту који се воде као нестали, као и скоро 1,5 хиљада опасних криминалаца

Превод: "Борба за веру"

Извор:.https://www.m24.ru/news/transport/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.