header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Експанзија црногорског раскола
Експанзија црногорског раскола Штампај Е-пошта
петак, 19 април 2024

 „Црногорска црква“ је добила на дар светиње од румунских свештеника

Црногорски „митрополит“ Борис, под надзором Фанара, наставља своју турнеју по Европи– након Италије долази у Румунију.

Он је тамо добио на дар две светиње – честице моштију апостола Петра и Павла, а такође и честицу Часног Крста Господњег. Дали су их румунски свештеници Емилијан Продан и Андреј Симон.

Како су расколници приметили, овај догађај је „најважнији“ у историји њихове „цркве“. Током свог постојања, нико им није дао тако „значајне светиње“.

Подсетимо, „митрополит“ Борис је студирао на Кијевској богословској академији „Кијевске патријаршије“, примио „монаштво“ 2016. године, а касније је уздигнут у чин „архимандрита“ у Михољском Златокуполном манастиру – садашњем пребивалиште шефа „ПЦУ”.

+ + +

Црногорски „митрополит“ "Борис" Божовић је почео да шири присуство своје верске структуре у другим земљама.

Он је у фебруару посетио Њујорк, где је најавио намеру да отвори парохију „ЦПЦ“ у граду. Занимљиво је да ће по том питању „Црногорској православној цркви“ помоћи ткз. Белоруска аутокефална православна црква, која планира да успостави стратешку сарадњу са црногорским расколницима.

У марту је „митрополит” стигао у Италију. Тамо је имао састанке са представницима локалних власти (разговарало се о могућности отварања парохија) и, што је значајно, са представницима РКЦ.

Подсетимо, раније је „јерарх“ постао узрок великог скандала уз учешће Фанара и „ПЦУ“.

Божовић је 26. маја 2019. године учествовао у служби (https://t.me/pravblogs/1548) коју је предводио „митрополит кијевски и све Украјине“ "Епифаније" Думенко.

У истом верском дешавању је узео учешће и митрополит галски Емануил (Адамакис), један од главних организатора процеса признања украјинских расколника од стране Фанара. На једној од фотографија (https://t.me/pravblogs/1549), снимљених тог дана, види се како Божовић прима благослов од митрополита Емануила.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.