header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Знамење: Урагански ветрови у Турској срушили минарет
Знамење: Урагански ветрови у Турској срушили минарет Штампај Е-пошта
уторак, 23 април 2024

 20. априла снажан ураган беснео је у источној Турској. У Анкари су удари ветра чупали кровове, чупали жице, рушили дрвеће, а киша је потопила улице. Али оно што је Турке највише шокирало је то што је у граду Чанкири ветар срушио један од два висока минарета Бадемлик џамије. Оштећен је и други мунарет - истргнут је из темеља и љуља се као антена. Сигурно ће и он пасти.

Према извештајима локалне штампе, када је пала тако огромна конструкција, није било жртава, само су аутомобили оштећени. Запрепашћени Турци разбијају главу зашто им се десила таква несрећа.

Шта има да се погађа? Разлог лежи на површини. Председник Ердоган је 2020. претворио Свету Софију у Истанбулу у џамију и тиме осудио своју земљу. Посматрачи су сматрали да пад минарета није толико сеизмички колико мистичан догађај. Овај страшни знак је знак Бога. На крају крајева, у суштини није толико важно зашто је пао: однео га је ветар, однео га вода, или га је ватра изгорела. Главно је да је пао.

Турска је добила алармантан знак са неба: можда је чека нека врста шока. Када? Бог зна! Међутим, из пророчанстава се зна да се Турска неће остати на политичкој мапи света, и то наредних година.

Ево шта је о томе рекао Преподобни Пајсије Свјатогорец (1924-1994): „Данас је читање пророчанстава као читање новина: тако је све јасно написано. Помисао ми говори да ће се десити многи догађаји: Руси ће заузети Турску, Турска ће нестати са карте, јер ће се трећина Турака покрстити, трећина ће погинути, а трећина отићи у Месопотамију.

Блиски исток ће постати поприште ратова у којима ће учествовати Руси. Пролиће се много крви, па ће чак и Кинези са војском од 200 милиона прећи реку Еуфрат и доћи до Јерусалима. Знак да се ови догађаји приближавају биће рушење Омар џамије, јер његово уништење значиће почетак радова на обнови Соломоновог храма, који је подигнут управо на том месту.

Због Турака, Европљани сада осамостаљују просторе у којима живе муслимани (Босну и Херцеговину). Видим, међутим, да ће Турска бити подељена на племенит начин: побуниће се Курди и Јермени, а Европљани ће захтевати да ти народи буду независни. Онда ће Турској рећи: ми смо ти тамо учинили услугу, сада би Курди и Јермени требало да стекну независност на сличан начин. Тако ће Турска бити „племенито“ подељена на делове. 

Превод: "Борба за веру"

Извор: http://www.christian-spirit.ru/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.