header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Русија галопира ка печату Антихриста
Русија галопира ка печату Антихриста Штампај Е-пошта
понедељак, 29 април 2024

 Државна дума је подржала стварање универзалног QR-кода приликом плаћања роба и услуга

Централна банка ради на технологији јединственог QR-кода, који ће бити тражен код људи који су данас збуњени приликом плаћања робе и услуга, јер свака банка има своје стандарде. Универзални QR-код, пре свега, чини процес плаћања лакшим за купце: грађани неће морати да бирају између многих QR- кодова на каси, само ће користити један. Русија има све правне основе за примену таквог решења Комитет Државне думе за финансијско тржиште подржава увођење универзалног QR-кода, рекао је за Парламентарну Газету њен шеф Анатолиј Аксаков.

У марту, на годишњем састанку руководства Централне банке са Удружењем банака Русије, шеф мегарегулатора Елвира Набиулина рекла је да Централна банка ради на технологији универзалног QR-кода, који је подржала велика већина банака. „Верујемо да је ово важно: један QR-код ће бити тражен од стране људи који су збуњени када постоји неколико QR-кодова. Наравно, у овом случају је потребно створити инфраструктуру која ће бити једнако удаљена и која ће омогућити различитим учесницима да уведу иновативне платне услуге. Мора да постоји фер конкуренција на тржишту“, нагласила је председница Централне банке.

Раније је «Парламентская газета» објавила да Банка Русије планира да средином ове године покрене пилот пројекат за увођење универзалних QR-кодова за плаћање. У њему ће учествовати неколико банака, изјавила је први заменик председника Централне банке Руске Федерације Олга Скоробогатова, говорећи 2. априла у Државној думи.

Универзални QR код је јединствени технолошки стандард који ствара услове за фер конкуренцију за банке, објаснио је Анатолиј Аксаков у разговору за нашу публикацију. Истовремено, њихови пословни модели, тарифе и програми лојалности су очувани. Важно је да увођење универзалног QR кода смањује трошкове и за банке и за платформу дигиталне рубље, прецизирао је посланик.

Аксаков је напоменуо да универзални QR-код, пре свега, чини процес плаћања погоднијим за купце: грађани неће морати да бирају између разних QR- кодова на каси.

Многе напредне земље у којима је популарно плаћање QR-кодом иду путем јединственог стандарда. Русија такође има све правне основе за спровођење овог универзалног решења. „За нас је важно да будемо међу лидерима“, закључио је Анатолиј Аксаков. Законодавство ни на који начин не ограничава примену иновација „Централна банка је већ припремила све механизме“, уверила је шефица одбора.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: https://www.pnp.ru/economics/v-

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.