header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Американци и Британци неће под глобалну диктатуру СЗО
Американци и Британци неће под глобалну диктатуру СЗО Штампај Е-пошта
субота, 11 мај 2024

 22 државна тужиоца противе се Споразуму СЗО о пандемији, наводећи претње суверенитету и грађанским слободама

Група од 22 државна тужиоца рекла је Џо Бајдену у среду да се противи плановима савезне владе да СЗО да већа овлашћења као одговор на пандемију COVID-19.

„Противићемо се сваком покушају да се дозволи СЗО, директно или индиректно, да одређује јавну политику у вези са нашим грађанима“, наводи се у писму које је припремио државни тужилац Монтане Остин Кнудсен.

СЗО ће разматрати нацрте предложеног споразума о пандемији и амандмана на Међународни здравствено-санитарни правилник (МЗСП) на предстојећој Светској здравственој скупштини, која ће бити одржана од 27. маја до 1. јуна. Предлози имају за циљ да СЗО дају већа овлашћења да спречи, припреми и одговори на пандемије.

Генерални тужиоци тврде да би предложене промене „трансформисале СЗО из саветодавне, добротворне организације у глобалног управитеља јавног здравља“.

Нагласили су да СЗО нема овлашћења да спроводи своје препоруке и да Устав САД даје надлежност за креирање политике јавног здравља у државама, а не савезној влади.

Такође су рекли да би амандмани могли да утру пут за „глобалну инфраструктуру за надзор“ јер траже од држава чланица које су потписале споразуме да „сарађују у складу са националним законом у спречавању дезинформација“.

Вест долази након што је 49 америчких сенатора прошле недеље позвало Бајдена да одбије предлоге СЗО и сигнализирало да ће гласати против њих.

Влада Велике Британије је такође у среду саопштила да неће потписати споразум СЗО за борбу против пандемије осим ако споразум није у складу са националним интересима и суверенитетом Уједињеног Краљевства.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://t.me/peach_blossombazi/33020

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.