header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А. Вознесењски: Глупост и застрашивање као један од главних метода руководства РПЦ постаје тренд
А. Вознесењски: Глупост и застрашивање као један од главних метода руководства РПЦ постаје тренд Штампај Е-пошта
петак, 17 мај 2024

 Много пута сам писао да ће све ове забране и рашчињавања, када нема јасног објашњења зашто се такве одлуке доносе, имати повратне последице и довести до негативних последица. Али код нас свиме влада најмудрија светост и иста екипа најмудријих паса који на задњим ногама сервирају његове идеје.

Још једном се испоставља да је Цариградска патријаршија „рехабилитовала” још једног клирика, проглашавајући да црквени суд није валидан у његовом погледу. А шта да одговорите фанариотима када нико ни не зна право стање о разлозима забране? Само да кажу да се мешате у послове друге Помесне Православне Цркве? Али та страна је узела и изнела своју верзију догађаја, из које произилази да су црквени суд Руске Православне Цркве кловнови који послушно раде све што ПК (патријарх Кирил) каже, без обзира да ли је особа крива или не, по принципу „постоји човек, а члан ће се наћи”.

Штавише, људи ми пишу у личној поруци да неки богослови и студенти академије, гледајући овај идиотизам и лудило у руководству структуре, почињу да се плаше да своју будућност повежу са Руском Православном Црквом јер нема гаранције да те неки идиот међу јерархијом неће одбацити једног лепог дана само зато што ми се нешто није допало. Али писао сам да цео овај низ суманутих рашчињења и забрана без икаквог образложења у јавном простору неће довести до добра. Али ми имамо великог вођу, наша премудра Светост, који не мари колико ће дрва поломити и колико ће судбина свештеника и верника бити избачено из „колесека“ – главно је да се сви боје патријарха као цара, па да се о његовим наредбама не расправља и не доводи у питање, али наше пријатељство са јеретицима Католичке цркве сваким даном све више јача!

Поред стратешких неуспеха у свим правцима у међуцрквеној арени, мудро руководство је одлучило да слику употпуни глупошћу и застрашивањем унутар структуре.

Слава нашој премудрој Светости, најбољем и највећем међу патријарсима!

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канал Александра Вознесењског

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.