header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А. Вознесењски: Сада беремо плодове глупости руководсва РПЦ
А. Вознесењски: Сада беремо плодове глупости руководсва РПЦ Штампај Е-пошта
понедељак, 20 мај 2024

 О саслужењу архијереја БПЦ са расколницима ПЦУ треба рећи неколико ствари:

1) за ово је у потпуности крив ОВЦС Руске Православне Цркве и патријарх Кирил. Зато што смо сада суочени са чињеницом да су годинама и деценијама дозвољавали међуправославним односима да иду својим током и обраћали пажњу само на зближавање са јеретицима Католичке цркве.

 Сад сви беремо плодове ове бестијалности, глупости, осредњости и професионалне некомпетентности. У секуларним структурама, шеф државе би после такве серије пораза својом кривицом и кривицом министара већ поднео оставку, али су патријарх Кирил и његова банда неподобних филокатолика чврсто заузели власт у Руској православној цркви и они су равнодушни према чињеници да својом глупошћу и осредњошћу уништавају читаву будућност структуре.


2) већ у фази када су у Бугарској почели покушаји заузимања руског храма и када је синод БПЦ заправо подржавао агресију, постало је очигледно да су бугарска јерархија и политичари достојна деца својих очева, који су у почетку били савезници фашиста током Другог светског рата. Узалуд су наши преци ослободили Бугаре од турског ропства – само се са Турцима увек може наћи заједнички језик, иако нам они нису савезници, али бугарски политичари и свештенство се очигледно заиста надају да ће се њихови преци из гробова у СС униформа поносити њима.

3) Ако руководство Руске Православне Цркве и даље буде глупо, ако ће инфантилни младић на месту ОВЦС служити само захтевима Ватикана, ако не буде тешких одговора, ако се не створи турски егзархат (пуноправни, и без марења за вриску Хелена), онда ћемо и даље гледати како ће непријатељи Цркве и Русије, уз пуну помоћ медиокритета и издајника у руководству Руске Православне Цркве, уништавати Цркву јединство и устројство Руске Православне Цркве.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.