header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Три стратешка правца деловања архонта Фанара
Три стратешка правца деловања архонта Фанара Штампај Е-пошта
недеља, 26 мај 2024

 Национални командант реда Светог апостола Андреја Ентони Лимберакис је у интервјуу за Orthodoxtimes.com (http://orthodoxtimes.com/) приметио, да ће се као резултат прве конференције, на којој ће се окупити архонти Константинопољске патријаршије из целог света, као и [други учесници] из низа других иницијатива, „подићи свест“ у вези следећих тема:

- „дослух РПЦ са руском државом и промоција империјализма Руске Федерације од стране Руске цркве“;

- „тешка положај Фанара и кршење његових права од стране турских власти“;

- „канонска исправност" давања аутокефалности "Украјинској православној цркви" од стране патријарха Вартоломеја, која је "дала слободу вероисповести за 43 милиона (!!!) православних хришћана" (зашто је архонт одлучио да прибегне тако "неспретној“ лажи је веома интересантно питање – напомена уредника).

Архонт је такође нагласио, да ће њихова структура уложити све неопходне напоре да сачувају Константинопољску патријаршију у Турској (не допуштајући опцију пресељења у Швајцарску или САД – прим. уредника) и ојачају финансијску подршку Фанара преко Фонда патријарха Вартоломеја.

Kоментар "Правблога":

У ствари, Лимберакис говори о следећим тачкама:

– „дубока моћ” Запада, преко својих прокси-структура, ће наставиће да подржава Фанар у нападу на Руску цркву, коју ће, нарочито, покушати да утерају у „гето” оптужујући је за „јерес” („промовисање империјализма”, концепт „руског света” итд.);

– Константинопољској патријаршији ће бити пружена помоћ у убеђивању светске православне заједнице у исправност легализације украјинских расколника и стварања „ПЦУ“, као и ради обезбеђивања процеса даљег признавања Думенкове организације од стране Помесних цркава;

– за продужење испуњавања задатака, које су западне елите поставиле пред Фанар у области трансформације светског Православља, Константинопољска патријаршија ће добити побољшано финансирање, гаранцију останка на турском тлу и помоћ у питањима спровођења тешких интеракција са званичном Анкаром.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 26 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.