header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Протести у Бугарској поводом профанарског курса Бугарске Цркве (видео)
Протести у Бугарској поводом профанарског курса Бугарске Цркве (видео) Штампај Е-пошта
недеља, 26 мај 2024

 После избора епископа знепољског Арсенија (кандидат иза кога стоји митрополит пловдивски Николај), за митрополита сливенског, уследили су протести верника. За њега је гласало 7 чланова Светог синода Бугарске православне цркве. Епископ мелнички Герасим добио је подршку 5 архијереја.

Иначе, митрополит пловдивски Николај извојевао је низ значајних победа. Осим што је његов штићеник постао не само владајући епископ Сливенске митрополије, већ и нови члан Синода, гласање је показало да је профанарска група у предности у Синоду.

Однос две групе у овом тренутку је 8 према 5.

Такође, Синод није разматрао питање осуде саслужења једног броја бугарских архијереја са расколницима из „ПЦУ“.

После свега побројаног, претпоставља се да ће митрополит пловдивски Николај бити у изборној кампањи и да ће бити изабран за новог бугарској патријарха.

Очекује се организовање саслужења архијереја БПЦ са Вартоломејом и Епифанијем Думенком, који ће доћи на устоличење патријарха бугарског и признање „ПЦУ“ од стране новоизабраног патријарха.

 

    

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 26 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.