header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А. Вознесењски: Оштра реакција поводом предлога да се игуман Кијево-печерске лавре размени за Азовце
А. Вознесењски: Оштра реакција поводом предлога да се игуман Кијево-печерске лавре размени за Азовце Штампај Е-пошта
уторак, 28 мај 2024

Јавна организација „Оленовска заједница“, која укључује појединачне рођаке украјинских ратних заробљеника, позвала је Владимира Зеленског да размотри могућност размене игумана Кијевопечерске лавре митрополита Павла за војна лица Оружаних снага Украјине која су у заробљеништву на руској страни.

 + + +

Коментар Александра Вознесењског:

И имам питање: зашто Русији и Руској Православној Цркви треба ово копиле са надимком „Паша-Мерцедес“, који је теолошки апсолутно глуп, редовно прича глупости и јавно на литургији, у богослужбеној одежди, проклео човека који је захтевао да се помиње патријарх?

Уношење таквог паразита у тело Руске Православне Цркве и Русије донеће само штету.

Ако желе да се промене, онда треба да извуку достојне људе, јаке у вери, који су пример другима и који пате од нацистичке владавине.

А Паша Мерцедес је сада генерално у чоколади – седи у кућном притвору у веома луксузној дачи, где прави видео-снимке са разним активистима, док пије чај из тањира са златним обрубом и показује луксузне предмете око себе. Да, у Русији би пола земље желело да живи у таквим „страшним и страшним условима“ као што је овај „мученик“.

Дакле, размена овог поквареног човека само ће допринети дискредитацији свих који су повезани са процесом размене у Русији и допринеће развоју разних криза – уосталом, овај нитков, ако дође у Русију, ипак ће бити причајући на трговима какав је мученик и исповедник, како је тешко патио у својој дачи док је био у кућном притвору, како су му наруквице трљале стопала и нису му дозвољавале да удобно ужива у ђакузију и другим животним радостима.

Истовремено, нуде да га замене за ватрене нацисте Азова, који су се истакли масом злочина у Мариупољу.

Ова размена је срамота.

 Нека задрже Пашу мерцедеса - таква "срећа" никоме не треба осим покварених корумпираних чиновника попут њега.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канал Александра Вознесењског

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.