header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Из Бугарске нам јављају: у Бугарској Цркви је извршен преврат
Из Бугарске нам јављају: у Бугарској Цркви је извршен преврат Штампај Е-пошта
уторак, 28 мај 2024

 Браћа и сестре ревнитељи из Бугарске, јавили су нам се писмом у коме нас, из прве руке, обавештавају о ономе што се догађа у Бугарској Цркви. Ево шта су нам написали:

 Никада у хиљадугодишњој историји Бугарске Православне Цркве бугарски јерарси нису саслуживали са расколницима и дочекивани узвицима „Недостојни!”, „Раколници!”, „Издајници!”, што се види на фотографијама у послатој Фото фајл и у видео записима на линковима:

https://kritichno.bg/bulgaria/

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/

https://www.youtube.com/watch?

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/

https://youtube.com/shorts/

https://youtube.com/shorts/K

https://youtube.com/shorts

https://youtube.com/shorts

https://youtube.com/shorts/N

То показује да се у БПЦ догодила револуција и народ Божији по савести изражава своје неслагање са оним што се дешава, али је став петорице митрополита очекиван, и дошло је време да отворено прогласе истину о шта се дешава у БПЦ, јер је речено: „Ћутањем се издаје Бог“ (Св. Григорије Богослов). Време је да се проговори јер тактика нечињења и ћутања не функционише.

Догодио се преврат, јер су, без патријарха у БПЦ, без да су послати од Синода, 3 митрополита, члана Светог Синода и 2 епископа отишла у Истанбул да саслужују са расколницима из „ПЦУ“ и патријархом Вартоломејом, а ови митрополити и њихове присталице у Синоду су изабрали митрополита Сливенског на антиуставани начин, чиме су обезбедили преступну већину, да би поглавар раскола у БПЦ био проглашен за патријарха.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.