header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow А онај је овом љубио руку: Будисти у Ватикану медитирали са папом
А онај је овом љубио руку: Будисти у Ватикану медитирали са папом Штампај Е-пошта
среда, 29 мај 2024

 Папа је будистима поручио да "нико неће бити спасен сам" и да "можемо бити спасени само заједно, јер смо међусобно повезани и међузависни".

Папа Фрања примио је у Ватикану делегацију будистичких монаха са Тајланда, који су медитирали са њим.

Током сусрета са будистима, папа је нагласио „да у наше време, толико изжарено ратовима и насиљем, можемо бити спасени само заједно, јер смо међусобно повезани и међузависни“.

Они који су „дубоко укорењени у своју верску традицију и вољни да раде заједно могу донети трачак наде овом рањеном свету, где су због бројних ратова хиљаде људи изгубили све и били приморани да беже, а многа деца трпе насиље“, рекао је он. .

Према Фрањиним речима, посета будиста њему „јача трајно пријатељство“ и подсећа папу на његово апостолско путовање на Тајланд 2019. и на изванредну добродошлицу и гостопримство које је добио.

Папа је будистима поручио да "нико неће бити спасен сам" и да "можемо бити спасени само заједно, јер смо међусобно повезани и међузависни".

На фотографији коју је објавио «Vatican News» виде се будисти који окружују папу са рукама склопљених испред груди, као што то чине током медитације, док је понтифекс погнуо главу, вероватно у молитви.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.