header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow А онај му је љубио руку: Папа - геју који је избачен из богословије: Напред у свом позиву
А онај му је љубио руку: Папа - геју који је избачен из богословије: Напред у свом позиву Штампај Е-пошта
среда, 05 јун 2024

 Папа је једном хомосексуалцу рекао да „Исус позива све, а неки људи мисле о Цркви као о царинској служби, а то је лоше, јер Црква треба да буде отворена за све.

Папа Фрања позвао је хомосексуалца који је избачен из католичке богословије због тога што је хомосексуалац ​​да „настави своје призвање“.

Према италијанским новинама Il Messaggero, 22-годишњи Лоренцо Микеле Ное Карузо примио је писмо од Фрање као одговор на имејл који је Карузо послао папи о папиној употреби речи «frociaggine» („педерасти“ – ур.) у односу на хомосексуалце у богословијама.

„Хвала вам пуно на вашем писму“, написао је својом руком папа Фрања, истичући да га је погодило писмо геј мушкарца у којем оптужује Цркву за клерикализам. Према папи, „клерикализам је куга“.

„Исус позива свакога, свакога“, наставља се у писму. „Неки мисле о Цркви као о царинској служби, а то је лоше. Црква треба да буде отворена за све. Брате, настави свој позив“, написао је папа.

У издању lifesitenews.com сматрају да је „у свом одговору Фрања утврдио хомосексуалца у његовој намери да добије свештенички чин, што је јасно кршење католичког учења, и није га позвао на покајање и чедност“.

Карузо је за Il Messaggero рекао да „Францисков диван одговор јасно показује да је ово прави папа, а не онај за кога га сматрају“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 05 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.