header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Лонгин о састанку представника УПЦ са амбасадорима земаља Г7: Шокиран сам
Митрополит Лонгин о састанку представника УПЦ са амбасадорима земаља Г7: Шокиран сам Штампај Е-пошта
субота, 15 јун 2024

 Владика је изразио сумњу да су представници УПЦ говорили амбасадорима Г7 о страдању Украјинске православне цркве.

Игуман манастира Банчен митрополит Лонгин (Жар) критиковао је сусрет представника УПЦ са амбасадорима земаља Г7. Владика је написао апел, чији је текст постављен на телеграм каналу манастира Банчен.

Према речима митрополита Лонгина, он је био шокиран учешћем митрополита Климента и протојереја Николаја Данилевича на састанку Свеукрајинског савета цркава и верских организација са амбасадорима земаља Г7.

„Која је поента овога? Зар они (амбасадори земаља Г7 – прим. аут.) не виде и не разумеју да наша канонска Украјинска православна црква толико година страда?“ – пита се владика.

Он је подсетио да нам „одузимају цркве, суде епископе, туку свештенике, ругају се верницима УПЦ“.

„Све вернике УПЦ наше земље желе да стрпају у затвор и не слушају нас. Клеветају нас и лажно оптужују да смо неканонски. Од 2013. године па до сада нису видели сузе украјинског православног народа и не штите нас“, написао је владика.

Митрополит Лонгин је упитао митрополита Климента и протојереја Николаја Данилевича „који вас је Синод благословио за тако безакони састанак у коме сте учествовали?“ и замолио их да поново прочитају први псалам цара Давида, где пише: „Благо човек који не ходи на савет нечастивих..."

„Невероватно, зашто сте учествовали на овом састанку? Да ли сте учесницима скупа пренели колико је страдања у нашој канонској Украјинској Цркви? Нисам сигуран...“, сумирао је митрополит Лонгин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.