header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow „Лажно старчество“: Борац против секти Дворкин о активностима „мисионара целе Русије“ Андреја Ткачов
„Лажно старчество“: Борац против секти Дворкин о активностима „мисионара целе Русије“ Андреја Ткачов Штампај Е-пошта
субота, 15 јун 2024

 Чланови „Руске асоцијације центара за проучавање религија и секти“ изјавили су да су након критике протојереја Андреја Ткачева постали мете онлајн узнемиравања.

Председник Центра за религијска истраживања професор Александар Дворкин и секретар Руске асоцијације центара за проучавање религија и секти (РАЦИРС) јереј Александар Кузмин изјавили су на маргинама конференције „Свештенство и псеудо-старчество“ да делатност протојереја Андреја Ткачева потпада под дефиницију „лажног старчества“.

Касније је свештеник Александар Кузмин рекао да Ткачов и његови обожаваоци изазивају забринутост и узнемиреност на следећи начин: „Ову примедбу сам рекао у име Руске асоцијације центара за проучавање религије и секти (РАЦИРС), чији сам извршни секретар за опште гласање“, написао је он.

„Али шта је почело? Вечерас (13.06.2024.) организован је прави прогон мене лично. Било је много увреда. На личном нивоу. Са гневом. Огорчењем. Све је као у речнику те медијске личности о којој смо ми, ништарије, себи дозволили да тамо нешто кажемо“, рекао је отац Александар.

Александар Дворкин је подржао Кузмина и изјавио да је он изнео мишљење целог РАЦИРС-а.

„Мој шестомесечни боравак у олтару цркве Свете Тројице у Хохлама под новим настојатељем не значи да сам се у свему слагао са њим, нити подржавао све што ради. Искрено сам се трудио да се прилагодим да останем у свом храму, који је био мој дом скоро 30 година. Али нова атмосфера у њему постајала је све неподношљивија. Литургијске иновације, немогуће проповеди, пропаст целокупног друштвеног живота... Размишљао сам о одласку, мислио сам да стигнем до Тројице, али нисам могао. Пре три недеље, у вези са низом апсолутно неприхватљивих догађаја који су се десили уз допуштење, и не без учешћа о. настојатеља, натерао ме да му напишем писмо о свом одласку. И да, много пута сам покушавао да разговарам са њим и да му пренесем своју забринутост. И нисам сам. Али није чуо. Човек је подешен на репродукцију, а не на перцепцију. Авај, нисам више у својој родној цркви. Али сада аргумент не функционише: пошто је Дворкин ту, то значи да није секта“, написао је он на свом Телеграм каналу.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.