header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Писмо Светог Атанасија Александриjског пастви, Православне Цркве опустошене у четвртом веку
Писмо Светог Атанасија Александриjског пастви, Православне Цркве опустошене у четвртом веку Штампај Е-пошта
понедељак, 17 јун 2024

 „Нека вас Бог утеши! ... Шта вас жалости... јесте чињеница да су други освајали цркве насиљем, док сте ви ово време у изгнанству.  Чињеница је да они имају храмове, али ви имате Апостоску веру.  Они могу окупирати цркве, али они нису у правој вери.  Ви останите ван храмова, али у вама обитава вера.  Да размотримо:  шта је битније, храм или вера?

  Очигледно, истинита вера.  Ко је изгубио, а ко је победио у борби – онај који чува цркве, или онај који чува веру? Да, храмови су добри уколико се у њима проповеда апостолска вера.  Они су свети уколико све што се дешава у њима је свето. Ви сте они који сте срећни – ви који остајете у Цркви по вашој вери, који чврсто држите основе вере по апостолском предању. Чак и ако је гнусна завист покушавала да продрма ваше темеље вере, није успела. Они су ти који су се одвојили у садашњој кризи.  Нико неће никад превладати вашу веру, љубљена браћо.  И ми верујемо да ће нам Бог вратити наше цркве једног дана. Тако да уколико они што више насилније покушавају до окупирају наше храмове, утолико се они удаљавају од Цркве. Они тврде да они представљају Цркву, али у реалности, они су ти који сами себе истерују из Ње и иду у заблуду.  Чак и ако је број Православних  умањен у прегршт људи, они су ти који су Истинска Црква Исуса Христа.“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 17 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.