header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow О новотаријама протојереја Андреја Ткачова
О новотаријама протојереја Андреја Ткачова Штампај Е-пошта
среда, 19 јун 2024

 Једна од најтежих оптужби на рачун протојереја Андреја Ткачова је разарање живе и активне заједнице храма Свете Тројице.

Протојереј Андреј Ткачев, настојатељ храма Свете Тројице у Хохлу, унео је низ новина у литургијски живот парохије. О томе је говорио потпредседник РАЦИРС, начелник мисионарског одељења Новосибирске епархије, протојереј Александар Новопашин.

Према његовим речима, међу новотаријама које је увео отац Андреј су често укидање Шестопсалмија и Часова, читање акатиста после 6. песме канона и уношење личних молитава током Литургије.

Такође, Литургију пређеосвећених дарова прописану Уставом, протојереј Андреј Ткачов често замењује вишеструким јелеосвећењима.

Осим тога, он практикује читање Откривења уместо недељних јеванђеља на Крсним ходовим.

Једна од најтежих оптужби на рачун протојереја је разорење живе и активне заједнице храма Свете Тројице, што многи чланови заједнице могу потврдити, пише протојереј Новопашин.

Он је такође подсетио да је водећи сектолог Руске православне цркве Александар Дворкин покушао да разговара са протојерејем Ткачовим, али безуспешно, пошто је Ткачов „наклоњен репродукцији, а не перцепцији“.

Раније смо писали да су председник Центра за веронауку, професор Александар Дворкин и секретар Руске асоцијације центара за проучавање религија и секти (РАЦИРС), свештеник Александар Кузмин, на маргинама конференције „Свештенство и псеудо-старештва“ навели да делатност протојереја Андреја Ткачева потпада под дефиницију „лажног старчества“ (овде:).

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 19 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.