header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Први пут у историји Израел ће остати без главних рабина
Први пут у историји Израел ће остати без главних рабина Штампај Е-пошта
петак, 05 јул 2024

 Од 1. јула остаће упражњена места двојице пензионисаних главних рабина.

30. јуна 2024. престаје мандат двојици главних израелских рабина, Јицаку Јосефу и Давиду Лауу. Након званичне церемоније пензионисања, њихова места ће остати упражњена. Како преноси верски сајт Кикар а-Шабат, земља ће први пут у историји Државе Израел остати без главних рабина.

Такође се јавља да није било могуће именовати председавајућег Савета главног рабината, који би требало да формира комисију за избор нових главних рабина. По закону, 86-годишњи рабин Јицак Перец (Шас) је требало да преузме ту функцију, али је он најавио да одбија ту функцију „из разлога које не жели да открије“.

Како преноси Israelinfo, у рабинату се води жестока борба за политичке синекуре за њихове блиске, као и у другим ресорима Нетањахуове владе.

„Због чињенице да ШАС, ултра-ордококсни и религиозни ционисти нису могли да се договоре око поделе „пите“, Министарство вера које контролише Шас није одржало изборе за главне рабине на време (прошлог августа) – и као резултат тога, државни рабинат остаје без вођства”, – коментаришу ситуацију у публикацији.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.