header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Какво смешно "прање" Илариона Алфејева
Какво смешно "прање" Илариона Алфејева Штампај Е-пошта
уторак, 09 јул 2024

 Митрополит Иларион је рекао да је изнуђен 384 хиљаде евра

Митрополит будимпештански и угарски Иларион (Алфејев) рекао је за РИА Новости   да је постао жртва изнуде - мајка његовог бившег ипођакона Георгија Сузукија Вероника Сузуки тражила 384 хиљаде евра од владике за уништавање снимака које је Георгије, према речима Митрополита, направио у његовој кући користећи скривене уређаје.

У чланку, објављеном прошле недеље, представљено је неколико аудио снимака Сузукијевих разговора са митрополитом, као и Георгијева прича о наводном малтретирању од стране поглавара епархије. Митрополит сматра Сузукијеве оптужбе неоснованим и спреман је да их оспори на суду. Аутентичност направљених снимака и одсуство фалсификовања или монтаже на њима мора да се докаже и на суду, сматра он.

„Георгиј Сузуки је прво неколико месеци држао скривени аудио снимак у кући у којој сам живео, а онда је његова мајка Вероника Сузуки покушала да ми прода ову архиву (или њен део) за 384 хиљаде евра износ за уништавање снимака које је Георгије чувао у мом дому уз помоћ скривених уређаја“, објаснио је митрополит Иларион.

Позивајући се на преписку са Вероником Сузуки, он оповргава информацију да је, након што је првобитно понудио да Герогију плаћа 2.000 евра месечно, пристао на Вероникину понуду да уплати новац једнократно за 16 година унапред (у износу од 384 хиљаде евра). „Нигде у овој преписци нема моје сагласности да платим толику суму, а понудио сам Георгију месечну помоћ и пре него што сам сазнао за крађу, пошто се Георгиј пре одласка жалио на лоше здравље, као и на чињеницу да је његово породица није имала новца. Помажем многим породицама и био сам спреман да помогнем овој породици, тим пре што је и Вероника пријавила потребу за бројним медицинским и другим трошковима, укључујући реновирање станова и поклоничка путовања на света места“, објаснио је митрополит Иларион.

Архијереј је цитирао и обећања која су пратила захтев у писму Веронике Сузуки: „Моћи ћемо да урадимо оно што је потребно за Георгија, без материјалних ограничења, то ће му донети велику корист, а нама ће олакшати да завршимо овај тежак задатак. Ми нећемо бити у искушењу да оставимо материјале, и да једног дана послуже да Вас оптуже. Ви ћете дакође бити мирнији ако се ова тема заврши и добијете гаранције за то. Пошто је он био ваш келејник, многи ће га питати за Ваш живот, ни он ни ја нећемо нанети штету вашем угледу и личном животу. Уништићемо све што имамо и склопићемо уговор са Вама у коме ће оптужбе и против Вас и против Георгија бити одбачене, ако их има, и ова тема се никада више неће покретати ни са странцима ни међу нама, ако наставимо да комуницирамо.

20. јануара, наставио је митрополит Иларион, Вероника Сузуки му је послала податке о свом банковном рачуну. Међутим, убрзо након овога, откривена је крађа из сефа, а полиција је на основу отисака прстију, ДНК узорака и података видео камере установила ко је лопов. Покренут је кривични поступак. Током истраге почели су да се појављују и други Преступи Георгија Сузукија. Сазнавши за све, митрополит је, према његовим речима, одустао од идеје о било каквим исплатама Георгију или његовој мајци.

Превод: "Борба за веру"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.