header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Вартоломеју и Елпидофору одузети турско држављанство
Вартоломеју и Елпидофору одузети турско држављанство Штампај Е-пошта
понедељак, 22 јул 2024

 Заменик шефа турске опозиционе десничарске партије АТА (није заступљен у парламенту) Емин Фахир Гур позвао је да се Вартоломеју одузме  турско држављанство ако настави своје антитурско деловање.

Турски посланик је напоменуо да је главни задатак Вартоломеја, као и архиепископа Елпидофора, који служи у Сједињеним Државама, да служе верницима. По његовом мишљењу, недавно су „отишли ​​предалеко“.

Гјур је такође приметио да Вартоломеј и Елпидофор не могу да путују у иностранство без дозволе префектуре. С тим у вези, он је истакао неприхватљивост да патријарх и архијереји дају изјаве на међународним аренама против Турске и Турске Републике Северни Кипар.

Гјурова изјава уследила је након енциклике Елпидофора поводом 50. годишњице турске окупације Северног Кипра.

Идеја је изузетно занимљива и корисна и чудим се зашто Патријаршија Руске православне цркве није тражила од Кремља да лобира по овом питању током неких преговора пре 5-6 година. Или је Ватикан замолио нашег патријарха-екуменисту и издајнике Цркве из ОВЦС-а да не заоштравају ситуацију са Вартоломејем и не иду даље од само празних, декоративних изјава?

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.