header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Прво за мигранте, а онда за све - Русија се спрема да уведе QR-код за регистрацију миграната
Прво за мигранте, а онда за све - Русија се спрема да уведе QR-код за регистрацију миграната Штампај Е-пошта
среда, 24 јул 2024
           У Русији ће се појавити нови систем за праћење миграната: сваком радном мигранту ће бити додељен лични QR-код, који ће омогућити праћење његових радњи, укључујући финансијске трансфере. Ово је известио Кирил Кабанов, члан Савета за људска права при председнику Руске Федерације. Према његовим речима, ова иницијатива је већ добила одобрење посебне комисије Савета безбедности.

Кабанов је објаснио да ће ова мера бити подржана законодавним нормама и техничким средствима. Свима који улазе да раде на територији Русије биће издат QR-код, који ће омогућити контролу њиховог боравка, пише «Парламентская газета».

Поред тога, Кабанов је указао на потребу преласка на „циљани увоз“ радних миграната у земљу. Тренутно само око 1% гастарбајтера долази под ову шему.

Међу онима који раде у реалном сектору привреде, као што су градилишта, њихов удео је само 13 одсто, док је главни контингент запослен у услужном сектору, магацинима, курирским службама, таксистима и пијацама.

Ирина Филатова, члан Комитета Државне думе за заштиту конкуренције, такође је говорила о проблемима везаним за мигранте: мигранти у Русији често не прате традицију, не знају језик, али брзо доводе породице. 

 

https://news.mail.ru/society/62048723/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.