header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз: Када би Руска Црква сведочила истину, поштени римокатолици би прешли у Православље
Игор Друз: Када би Руска Црква сведочила истину, поштени римокатолици би прешли у Православље Штампај Е-пошта
четвртак, 25 јул 2024

 Понекад вас читање наших патријаршијских медија једноставно остави у шоку. На пример, недавно је било овакво саопштење:

„Митрополит волоколамски Антоније посетио је 11-12. јула 2024. Ватикан... јерарха је примио папа Фрања... Имао је низ радних састанака у Римској курији... обавестио саговорнике о прогону Православне Цркве у Украјини који је у току....детаљно објаснио однос Руске Православне Цркве према документу «Fiducia supplicans» и упознао га са одговором на њега Богословске комисије“.

Шта, ватикански сатанисти нису знали за прогон православних хришћана у Украјини? Јер, сами су им суорганизатори! Или папа сатаниста, са својим благословом у «Fiducia supplicans» содомитских парова, не зна шта ради? Наравно, добро је што је комисија Руске Православне Цркве осудила овај подли документ, али за осуду није потребно имати теолошко знање. А гласна изјава Синода и Патријарха која осуђује ову гадост била би много потребнија. Штавише, у актуелном саопштењу ОВЦС  МП није ни речено да је закључак комисије РПЦ негативан, па ће неки можда мислити супротно!

Од стране Московске патријаршије, била би потреба за потпуним прекидом контаката са католичанством и гласним саопштењем о томе. То је некада учињено са дегенерисаном „црквом“ у Шведској. Последњи морално непоколебљиви клирици и сами то признају као јерес. На пример, пре неки дан је католички ђакон Ник Донели на страници @ProtecttheFaith (Twitter.com) објавио је гневни пост о томе:

„Институција која се представља као католичка црква у овом тренутку није безбедно место: јерес убија душе.

Ђакон напомиње да је „тамо пуно јеретика који су једнако лоши као и сексуални насилници“.  Ови јеретици „убијају душе и шаљу их у пакао на вечне муке“.

„И као што су безбројни епископи прикривали сексуално злостављање, они својим ћутањем прикривају убиство душа.

Ђакон подсећа бројне неверне бискупе да је њихова „првенствена дужност“ да учине цркву сигурним местом за душе штитећи своју паству од јеретика, „а ту дужност шокантно не испуњавају“.

Дикон Донели примећује да је у протеклих 60 година – а посебно у последњих 11 година – „високо свештенство стајало поред капија пакла“.

Ови бискупи [и папе] бране сексуалне злостављаче и јеретике, прихватају содомију, прељубу, блуд, контрацепцију, абортус и еутаназију, и поштују аборционисте, еугеничаре, комунисте и богохулнике.

Они подстичу богохулна дела прељубника и хомосексуалаца против сакрамената, напомиње ђакон.

То значи да ови епископи промовишу ђавољу агенду и траже победу врата пакла над црквом, а „огромна већина бускупа је глува, нема и глувонема“.

Чудно је да сатанистички папа Фрања још није очистио све поштене бискупе, попут надбискупа Вигана, којег је недавно екскомуницирао из „цркве“. И један бискуп, монсињор Џозеф Стрикланд, усудио се да се отворено сложи са побуњеним ђаконом. „Ђакон Ник Донели овде говори истину коју многи не желе да признају“, написао је он у свом одговору.

„Ђакон Донели зна да скандал међу верницима упраљво изазива ћутање пастира пред злом и покушаји да се прикрије истина, а не да се успостави ред.

Монсињор Стрикланд је признао да вођство његове деноминације води душе у пакао:

„Ако високи прелати уместо тога воде душе у пакао, онда морамо разоткрити њихову издају и спасити што је могуће више душа.

Наравно, латинска јерес је и раније водила душе у пакао, али сада је предводе идолопоклонички папа и идеолошки содомит који свима намеће своја уверења, па води душе не само у пакао, већ у његове најмрачније дубине. Добро је што последње поштено свештенство католичанства разоткрива ову ноћну мору, али њихов глас ту ништа не значи. Да је Московска патријаршија јасније разоткрила ватикански сатанизам, а не наставила нејасне контакте са њим, онда би ово свештенство и њихова паства највероватније прешли у Православље.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канала Игора Друза

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.