header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рабини сматрају Трампа нејеврејским месијом
Рабини сматрају Трампа нејеврејским месијом Штампај Е-пошта
понедељак, 29 јул 2024

 Увод: "Москва Трећи Рим":

И у ово време, уз Божију помоћ, треба да пажљиво пратимо и анализирамо шта се дешава, како не бисмо пали у искушење и постали они лицемери који лице неба, то јест временске прилике могу да предвиде, али не могу да разликују лице времена.

Као што смо раније навели, а сада смо се још више у то уверили, атентат на Трампа у САД био је инсценација Хабада, којој Трамп предано и верно служи целог живота.

Управо је Трамп, на захтев хавадоваца, признао Јерусалим за престоницу Израела. Управо су Трамп и његова ћерка и зет учествовали у мистичним ритуалима Хабада.

И сада, узводећи Трампа на председнички положај крвавим вратоломијама, хабадовци уверена да ће им управо он помоћи да изграде Трећи храм и доведу Антихриста-Мошијаха на власт. Хоће ли они то моћи? Бог зна. Али је чињеница да смо сведоци најважнијег есхатолошког тренутка у историји.

+ + +

РАБИНИ СМАТРАЈУ ТРАМПА НЕЈЕВРЕЈСКИМ МЕСИЈОМ

(https://israel365news.com/3):

Рабин Исер Вајсберг, који студентима предаје библијска пророчанства и јеврејску есхатологију, недавно је објавио видео у којем даје есхатолошко тумачење догађаја који се тренутно дешавају у Сједињеним Државама.

Према његовом мишљењу, Трампов други мандат биће реприза приче о Киру, нејеврејском „месији“ који ће помоћи Израелу да изгради храм у Јерусалиму.

Рабин Вајсберг је такође подсетио да је све ово описао пророк Јеремија:

Мени изгледа очигледним да се у суботу, 13. јула, у Батлеру у Пенсилванији, пред целим светом, гласно и јасно чуо глас Божији свима чије су уши биле отворене, и он је изабрао другог Кира – нејеврејског Месију. Није га изабрао да искупи свет – та улога је била резервисана за јеврејског Месију, директног потомка краља Давида и његовог сина Соломона.

Али попут Кира, првог нејеврејског Месије који је изабран да помогне Јеврејима и обнови земљу Израела након седамдесет година изгнанства у Вавилону, Трамп је тренутни нејеврејски Месија који је изабран да служи јеврејском народу и јеврејском Месији.

Рабин Вајсберг је објаснио да је рана на десном уху председника Трампа сада постала симбол заповести описане у Изласку:

„Али ако роб изјави: „Волим свог господара, своју жену и децу; Не желим да идем на слободу“, његов господар мора да га одведе до Свемогућег. Довешће га до врата или довратка, а његов господар ће му пробити уво шилом; и тада ће остати његов роб доживотно. Излазак 21:5-6.”

„Трамп је постављен за Божјег слугу и помазаника, баш као што је Кир Велики био пре скоро 2.400 година. Апсолутни датум откупа је крај јеврејске 5787. године, што одговара 2. октобру 2027, 1167 дана од данас.”

„Дакле, искупљење ће се сигурно догодити током администрације Доналда Трампа. И имам добар разлог да верујем да је Доналд Трамп одлучио да се искупи за грехе Исавове нудећи своју помоћ у обнови светог Храма и успостављању јеврејског царства над целим човечанством и у Јерусалиму.

Рабин је затим приметио да је у гематрији (хебрејска нумерологија) „Доналд Трамп“ (דונלד טראמפ) једнако 424, што је такође нумерички еквивалент „Машијаху из куће Давидове“ (משיח ון דדד דד).

Превод: „Борба за веру“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.