header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Волите и поштујте оне око себе. Никада не знамо шта ће бити сутра. Случај из нечијег живота
Волите и поштујте оне око себе. Никада не знамо шта ће бити сутра. Случај из нечијег живота Штампај Е-пошта
среда, 31 јул 2024

 Једна жена се случајно закључала у замрзивач на послу. Али оно што се догодило неколико сати касније је непроцењиво! Жена је радила у фабрици за прераду меса. Једног дана, на крају свог радног дана, ушла је у замрзивач да нешто провери, али су се врата случајно затворила и жена је била закључана изнутра.

Жена је вриштала и куцала из све снаге, али безуспешно је нико није могао чути. Већина радника је већ отишла, а ван замрзивача се не може чути шта се унутра дешава.

Пет сати касније, када се чинило да је смрт неизбежна, фабрички чувар је отворио врата, а жена је тог дана неким чудом избегла смрт.

Жена је касније питала чувара зашто је тог дана одлучио да провери замрзивач, пошто то није био његов посао.

Чувар је одговорио: „Радим у овој фабрици 35 година, стотине људи долази и одлази сваки дан, али ти си једна од ретких која ме је поздрављала ујутро и говорила због на крају дана. Да ли ме многи људи третирају као да сам невидљив?

Данас си ми, пролазећи поред мене, као и увек рекла „Здраво“. Али после радног дана, са радозналошћу сам приметио да нисам чуо твоје „с Богом, видимо се сутра“ и нисам видео да излазиш из фабричких просторија. Зато сам одлучио да проверим фабрику.

Толико сам навикао на твоје „здраво“ и „с Богом“ сваки дан, јер ме подсећају да сам некоме потребан. Не чувши данас твој опроштај, схватио сам да се нешто догодило. Зато сам те свуда тражио.”

Будите скромни, волите и поштујте оне око себе. Уосталом, никад не знамо шта ће бити сутра.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 31 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.