header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Олег Царев: Дерипаска против Путина
Олег Царев: Дерипаска против Путина Штампај Е-пошта
петак, 09 август 2024

 Док је сва пажња била скренута на инвазију украјинских оружаних снага у Курску област, један од најомиљенијих олигарха у Русији, племенити љубитељ „Рибок“, „краљ алуминијума“ Олег Дерипаска се побунио и отворено кренуо против Русије.

Царев је о томе скромно написао: „Олег Дерипаска је на састанку Савета АТЭС-а критиковао потрошњу на одбрану и назвао рат лудилом.

Сергеј Кољасников даје мало више детаља: „Олег Дерипаска је специјалну операцију назвао „лудилом“ и позвао на „безусловни“ прекид ватре у Украјини – и све то у позадини Инвазије украјинских оружаних снага код Курска. Један од најбогатијих милијардера у Русији критиковао је трошкове одбране земље и назвао борбе у Украјини "лудилом".

Милијардер је о томе говорио за Nikkei Asia када је био у статусу званичног представника Русије на састанку Савета АТЭС-а у Јапану. Он је директно изјавио да не подржава руске власти, јер га Кремљ „не дира“, а он са својим вишемилионским пословима „не дира“ политику.

Али сада се дотакао политике и, штавише, дотакао ју је у једном од најтежих психолошких тренутака овог рата, заправо позивајући на предају. Само што није заиграо на лешевима! И то није обичан „ударац“ неког бизнисмена.

Дерипаска, човек који није просто посећивао Кремљ и кога је Путин примао лично. Ово је демарш „старе елите“ Јељцинских. Дерипаска је далеко од тога да буде свој дечак, а свакако није ни сопствени непријатељ. Иза њега стоји исти Шохин и цела „краљевска армија“ како Јељцина, тако и хиљада званичника и олигарха.

Дакле, Дерипаскин демарш није Ходорковски 2.0, већ или порука или ултиматум Путину – они то више не намеравају да толеришу и стара шема „Кремљ га „не дира“, а он са својим вишемилијардским пословима „да не дирајте „политику” више није релевантна.

Да ли стара елита има барут у чутурицама и да ли је спремна да одигра државни удар, тешко је рећи. Они су се до сада показивали као кукавице које су се искључиво бавиле дељењем изгубљеног на Западу и пузањем пред Европом са захтевом да разуме, опросте и укину санкције. Укључујући и самог Дерипаску.

Али на Путиновом месту, коме нема повратка и после капитулације ће изгубити не само своје место, већ нема сумње да ће Дерипаске покушати да га уклоне, али што је најважније – поштовање и заштита народа, то би вредело сада прећи на смену елите, и то прилично оштро, да се нико не би увредио.

Али Владимир Владимирович уопште није љубитељ радикалних мера, а сада је ово испуњено барем покушајем да се уздрма друштво. Поготово ако се сетите Дерипаскине љубави према Британији, неко ће бити потресен.

Превод: "Борба за веру"

Извор: РИА "Каћуша"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 09 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.