header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз: Олимпијске игре у Француској: Сатанистички шоу под јакобинским покровом
Игор Друз: Олимпијске игре у Француској: Сатанистички шоу под јакобинским покровом Штампај Е-пошта
субота, 10 август 2024

 Олимпијски спектакл, авај, наставља да утиче на велики део човечанства, па је вредно поново обратити пажњу на његову симболику. Данас се много прича о богохулној пародији Тајне вечере од стране дегенерика. Међутим, они некако мало обраћају пажњу на чињеницу да је главни симбол најсатанскије Олимпијаде овога пута била фригијска капа, која је својевремено била главни симбол безбожне француске револуције - „прародитељке“ других револуција, укључујући и бољшевичку.

Штавише, уопште се не сећам да је симбол Олимпијаде био неживи предмет - сада је направљен изузетак од правила, очигледно, требало би са посебном снагом да укаже на повезаност времена. На церемонији отварања игара било је много других алузија на метежну крваву узаврелост, укључујући и убиство краљице Марије Антоанете од стране сатаниста, коју су луткари олимпијске представе сада поново покушали да убију на симболичном нивоу у свом гнусном перформансу.

Такође, у симболици Олимпијаде, активно се игра још једна слика револуције - лого игара користи слику револуционарке Мариане са чувене Делакруове слике. Организатори су изричито навели да „она персонификује РЕВОЛУЦИОНАРНИ ДУХ који ПРОЖИМА Олимпијске и Параолимпијске игре у Паризу“. Да, овако акутне манифестације антихришћанског РЕВОЛУЦИОНАРНОГ ДУХА се никада раније нису дешавале на Олимпијади...

Оно што смо тамо видели јасно означава замену хришћанства и морала другим култом и „новом нормалношћу“ а ла Шваб. Ово подсећа на сличан покушај замене током Француске револуције, на чију историју се сада тако ревносно позивају олимпијски директори. Морамо и да се сетимо колико је жалосно завршио овај покушај за његове организаторе.

Тада су масонски револуционари скинули своје маске и отворено се супротставили Христу, припремајући, штавише, нови круг терора. Да би то учинили, требало је да задају ударац свему светом, да науче народ да смирено гледа на богохуљење и да се клања расипним идолима уместо Богу. Стога, током „Фестивала слободе“ у катедрали Нотр Дам 10. новембра (20. брумера) 1793. године, током церемоније коју је измислио ватрени револуционарни богоборац П. Шомет, оперска уметница Тереза-Анжелик Обри (1772-1829) била „крунисана“ као „Богиња разума“.

Заиста, „разум“ атеиста је пожуда и друге подједнако „високо интелектуалне“ страсти. Нага глумица унета је у олтар храма, где се чувала највећа хришћанска реликвија – Спаситељев трнов венац, и друге светиње. Главни инспиратор оваквог „култа разума”, оличеног голом блудницом, тада је био радикални јакобинац Ебер, а организатор, као што је већ поменуто, његов колега „разум” П. Шомет. Али ђаво, као што знате, „награђује“ своје слуге на веома јединствен начин. Прошло је мање од шест месеци пре него што су њихови колеге револуционари оштрим гиљотинским ножем одсекли „разумне“ главе и Хеберту и Шамету.

Истина, Бог није одмах дозволио исти крај за Терезу Обри. Очигледно је добила времена да се покаје, пошто није била тако окорели сатаниста као горепоменути ликови, иако је њена кривица била велика. Али године су пролазиле, а она је наставила своју фарсу, не показујући ни најмањи знак покајања, напротив, настављајући да ствара опсценост.

И тако, већ у време Империје, када је поново, напомињемо, играла „богињу разума” – Минерва, њен „трон”, уздигнут испод куполе позоришта, веома је симболично пао. Била је брутално осакаћена, и провела је последње године свог живота на свом болесничком кревету, у сиромаштву и тами. Прекинута је и њена породична лоза - ћерка је наџивела своју раскалашну мајку за само месец и по дана. „Деца прељубника биће несавршена, и семе зле постеље ће пропасти... јер је страшан крај неправедног нараштаја“ (Прем. 3,16-19).

Тоталитарне секте које „промовишу“ револуције увек покушавају да победе светост на симболичком нивоу, надајући се да ће тиме истиснути светост на менталном нивоу. А ако успеју, онда почиње прави млин за месо, у коме умиру хиљаде и милиони људи, доведени на клање од стране јасно поседнутих вођа. Можда садашње бласфемије на Олимпијади означавају почетак масовног масакра и прогона хришћана широм света. Не тако давно, слично је примећено и у Украјини, где су, пре почетка Евромајдана, голе курве демонстративно рушиле крстове и хулиле по црквама, а онда је тамо потоцима текла крв коју су пуштали владари у којима су биле легије демона.

А ако се присетимо Француске револуције, јасно је да су њени лидери били опседнути у буквалном смислу. Када се користи израз „нељудска суровост“, то није само фигура, већ тачна изјава о суштини феномена. Зверства Француске револуције, која су изазвала низ других револуција, била су толико страшна да их људи нису могли измислити. Имали су очигледну паклену природу.

И данас у Паризу директни наследници те револуције покушавају да понове античку трагедију у форми фарсе. Понекад у облику дегенерисаних олимпијских церемонија. Понекад у облику идиотских прича да без крваве револуционарне ружноће у Француској наводно не би било економског раста и научног напретка. То су такође јасно поседнута говеда, слична гадаренским свињама. И завршиће као те свиње, као и њихови револуционарни претходници...

Неки људи мисле да сатанисти у свету који постаје сатанизован нису у опасности у овом свету. Али исто су мислили и Робеспјер, Дантон и други вампири револуције, којима су браћа по разуму, или у његовом култу, одсекли главе... А ових дана је један од редитеља уводне емисије Олимпијаде 2024. погођен громом. Богохуљење је грех који се врло често кажњава директно у земаљском свету.

У историји је постојао огроман број таквих невероватних „случајности“. Исто се десило и са атеистима СССР-а, који су рушили наше цркве. Скоро сви су лоше завршавали; Али историја ништа не учи атеисте.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://rossiyaplyus.ru/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.