header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз: Учињен је нови корак ка запоседању Храмовне горе и изградњи Трећег храма
Игор Друз: Учињен је нови корак ка запоседању Храмовне горе и изградњи Трећег храма Штампај Е-пошта
среда, 14 август 2024

 У Јерусалиму се догодило ново, незапамћено кршење правила, по којима само муслимани имају право да се моле на територији Храма, а Јевреји могу само да посећују комплекс без вршења верских радњи. Односно, оваквих прекршаја је и раније било много, али не у тако великим размерама и не са таквим учешћем ВИП личности.

Овога пута дошло је до демонстративног успона двојице министара, неких чланова парламента и око хиљаду обичних израелских грађана на Храмовну гору. Био је 13. август, јеврејски пост Тиша Б'Ав, који оплакује уништење 1. и 2. храма. Арапи су, као и увек, изнели још једно кинеско упозорење, иза кога заиста нема ништа. Египатско Министарство спољних послова је посебно навело да овај корак дела израелског руководства представља провокацију и кршење међународног права.

Поступци израелских званичника, како се наводи у Каиру, „само доприносе распиривању мржње“ и „подривају све напоре уложене за прекид ватре у Појасу Газе“ – као да ће Израел да прекине ватру у Појасу Газе!

Нема сумње да реакција на могућу рестаурацију 3. храма од стране исламског света такође неће бити нарочито ратоборна. Они ће и то издржати, као што сада трпе уништавање цивилног становништва Газе.

Али политика талмудиста је прилично доследна. У уторак је израелски министар за националну безбедност Бен-Гвир, приликом посете Храмовној гори, експлицитно изјавио да је његова политика да дозволи Јеврејима да се моле на том месту. Ово је нови корак ка припреми светског јавног мњења за изградњу 3. храма.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.