header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз: Сензационална открића израелског министра о 3. храму
Игор Друз: Сензационална открића израелског министра о 3. храму Штампај Е-пошта
петак, 16 август 2024

 Пријатно изненађење: наше Министарство спољних послова је веома оштро и с правом осудило невиђено нарушавање статуса Храмовне горе, које су недавно починили израелски политичари и хиљаде обичних талмудиста. Они сањају о обнови Трећег храма и уз помоћ оваквих провокација припремају информативни и политички терен за то.

С тим у вези, погледао сам блог у ТГ, који на хебрејском пише један од главних организатора те провокације, министар за националну безбедност Итамар Бен-Гвир. Не знам хебрејски, али користио сам неуронске мреже за превод, и да будем сигуран, упоредио сам различите верзије превода, тако да је све тачно.

На овом блогу на хебрејском језику министар је, наравно, искренији него у интервјуима редовним медијима. Бен-Гвир је једноставно инспирисан идејом ​​обнове Трећег храма и више пута директно о томе говори на свом блогу. Као политичар, генерално је изузетно искрен, али то није изненађујуће: целог живота је био укључен у ционистичко-религијски активизам најрадикалније врсте и никада није био посебно стидљив у изражавању. Друга ствар је да такав радикал не би био постављен за министра у нормалној земљи...

На пример, 17. јула, баш на Дан сећања на Свете Царске Великомученике, за чијег живота није било могуће изградити Трећи храм, Бен-Гвир је написао:

[07/17/2022 7:59] Данас славимо дванаести Тамузов пост, дан када је град Јерусалим уништен три недеље пре уништења Другог храма. Данас ћемо обележити 25 пост у тамузу, дан када је освојен град Јерусалим три недеље пре уништења Другог храма. Храм је порушен из безразложне мржње, а ми ћемо се, бар на данашњи дан, трудити да слободну љубав увећамо. МОРАМО САГРАДИТИ ТРЕЋИ ХРАМ. Амин!"»

„Храмовна гора је најсветије место за јеврејски народ, и НИЈЕДНА друга земља не би требало да има право гласа о томе.

Или ово откровење: „..Храмовна гора је најсветије место за јеврејски народ. Тачно је да тамо тренутно постоји (ПРИВРЕМЕНА) ЏАМИЈА, али ово је место за храм који ће УСКОРО БИТИ ИЗГРАЂЕН. Амин“.»

А сво ово кршење међународног права, по коме Источни Јерусалим и Храмовна гора заједно не припадају Израелу и он нема право да ту било шта гради, рекламира један од водећих чланова Нетањахуовог кабинета! Ова власт се толико приближила изградњи Трећег храма, као што се никада у историји није десило... Сећам се како су се једном луди „православни богослови” кикотали чим смо се сетили проблема Трећег храма, и оптуживали нас за „теорије завере-антисемитизам”.  Кикоћите се сад на открића израелских министара –  када је све постало јавно...

Превод: „Борба за веру“

Извор: „Телеграм“ канал Игора Друза

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.