header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ђорђе Антонијевић: Рафаило Бољевић опет пљује на Свето Предање и правоверне
Ђорђе Антонијевић: Рафаило Бољевић опет пљује на Свето Предање и правоверне Штампај Е-пошта
субота, 17 август 2024

 "Ови што служе по новом су настали од мајмуна,

а ови што служе по старом доказаће да нас је Бог створио".

Отац Јоил

Ево још једног видеа у коме О Рафаило пљује по верном народу који се бори за очување Светопредањског начина Богослужења. Он каже следећe:

како се данас у Цркви појавио код неких верника које су наложили њихови Ментори тзв Духовници, фарисејски дух да прате како свештеник служи, дал случајно није отворио двери или на глас произнео молитве које се иначе читају ТИХО. И када то виде они кажу "ево га то је то," долази до напуштања литургије негде у неким случајевима, и када се примети оваква појава знајмо да су те душе оболеле од фарисејског духа, тј то је једна врста халуцинација,  каже о Рафаило. Ево опширније у овом видеу о томе. 

 https://www.instagram.com/reel/

А шта на то каже Св Јустин Ћелијски у листу хришћански живот пре сто година, о коме је писало и поштовано уредништво, али није згорег поновити да ли и он халуцирнира или да ли је он ментор народу који прати како се служи служба?

Код нас има свештенослужитеља који самовољно реформишу Богослужење; то самовољно реформисање је самовољно деформисање Богослужења, нарочито када се тиче Св Литургије.Неки изостављају све јектеније између Св Јеванђеља и Херувимске песме, неки изостављају једну од прозбених јектенија; неки пак изостављају и једне и друге јектеније, самовоља маловерних коснула се највеће Светиње, усудила се наручити Св Литургију ту Светињу над Светињама.

Очигледно је да су халуцинацијама о којим О Рафаило Говори били заражени и Светитељи попут Св Оца Јустина.

Могло би се овде још доста тога писати на ту тему, наводити објашњења других Светих отаца и познатих теолога али је већ доста тога писано о томе на овом сајту и мсм да је довољно рећи само овај кратак коментар који је написао Највећи Богослов 20.  века и највећи Ауторитет нама Србима Свети Ћелијски Исповедник Преподобни Отац Јустин Поповић. Такође, пошто новотарцима СПЦ ништа није Свето сем њих самих , они хоће савршену послушност од стране народа а сами никог не слушају - ни Свете оце ни Светог Саву, ни Светог Николаја ни Светог Јустина ни одлуке Сабора СПЦ од 1986 па до 2007 где је донесена одлука како ће се служити Света литургија. Међутим то се не поштује већ се самовољно како каже Ава Јустин реформише и деформише. Ко год им се супротстави и укаже им на ту аномалију коју чине, они га одмах етикетирају као расколника као несмиреног верника као зилота итд. Циљ Литургијске обнове реформи у Богослужењу је да се наше Богослужење приближи католичком богослужењу да се разлике сведу на минимум и да ми сутра евентуално пређемо преко тих малих разлика и заједно богослужимо, заједно приступамо Светој Чаши и постанемо једно. Поред Богослужења ту су и остали елементи, укидање припреме за свету Тајну Причешћа и смањивање постова, прелазак на нови календар, потпуно искривљавање Православног Подвижничког Живота, што даље води религији Антихриста. 

Новотарац Рафаило Бољевић је можда и најлукавији посленик новотарска клике и на њега се могу применити (а и на остале новотаре и модернисте) речи Светог Апостола Павла у Посл Римљанима 16 глава 17,18 стих: "Молим вас пак браћо, да пазите на оне који чине раздоре и саблазни против науке коју ви научисте, и клоните их се. Јер такви не служе Господу нашему Исусу Христу него своме трбуху, и благим и ласкавим речима варају срца незлобивих".

Колико је младих људи незлобивих срца кренувши у Цркву путем покајања већ заражено ласкавим речима и обманама коју спроводе Рафаило, Арсеније, поп Пеђа и њима слични. Али авај ово је сад њихово време и час таме што се надамо да неће још дуго трајати.

Исто Отац Јустин Напомиње: "Путеви Цркве - путеви су Господњи: проклетство поражава оне који их кваре(ср.Д.А.13,10). Ко сам ја, а ко ти да самопоуздано пустимо путеве Цркве кроз историју? То је благодатни позив Духоносних Отаца; Св Серафима Саровског, Св Прохора Пчињског, Св Саве, Св Јована Кронштатског. А наш је позив да за њима идемо молитвено и смирено, сем ако не желимо да полугом ГОРДОСТИ избацимо себе из саборне заједнице са Црквом. Никакав модернистички Salto mortale није у Духу Православне Цркве.

Спремаш ли се да учиниш корак унапред, Осврни се, ослушни шта ти Дух Свети саветује кроз Богоносни оце и СВ Васељенске Саборе. Не осврнеш ли се, не ослушнеш ли, не послушаш ли - себе стављаш изнад Васељенских Сабора, и тиме на себе згрћеш све њихове анатеме.

Ако наша помесна Црква жели да остане Православна и да иде напред, она то може једино ако корак који хоће да учини напред учини саборно: са Свима Апостолима, са свима Мученицима, Са Свима Исповедницима, са свима Светим Оцима .

Е сад да ли ово знају или не знају "Српски" модернисти питање је али вероватно да знају али нема плодног тла где би се ово семе овог Учитеља Цркве примило да никне. Јер раде све супротно овоме. 

И на крају поставља се питање ко су ментори Оца Рафаила, Арсенија, Пеђе, Љубе Ранковића, Петра Драгојловића, ко су ти који су њих научили да тако раде и да тако Поступају? То сигурно нису Светитељи Цркве Божије већ самозванци гркофили, папољубци и људи изопаченога ума.

Завршио бих једном анегдотом везано за Рафаила Бољевића,  која говори о његовом смирењу и љубави. Наиме једна сестра у Христу наша Ваљевка овде која је у Цркви пар деценија једном приликом пре 8 , 9 година са групом поклоника из Ваљева, ишла је на Острог код Светог Василија Острошког Чудотворца Слава му и милост. Након поклоњења Светитељу, вођа пута одлучио је да се обиђу још неке светиње између осталог и Манастир Подмаине где је Рафаило игуман.

Ова сестра не знајући ни ко је отац Рафаило, ни да се служи по новом код њега кренула је са њима у Подмаине. 

Дошавши и видевши да се Света Литургија служи онако како не треба, сестра је била видно погрешна и разочарана. У гостопримници после Литургије били су угошћени од стране манастирског братства, где је она у очи рекла Рафаилу:  оче ја немам благослов оца Јоила да будем на оваквој служби коју служите по новом! На шта је велики Учењак и Смирени О Рафаило одговорио у бесу цитирам: 

"Шта кажете? Отац Јоил има да ћути"! 

А онда се окренуо верном народу и рекао да је СЕСТРА ЗАБЛУЂЕЛА. 

Да није смешно било би жалосно. 

То је тај Дух смирења, да кажеш за једног таквог Старца Светог живота оца Јоила који чинио чудеса за живота а и сада након упокојења по сведочењу верника, да ћути. 

И што би рекао Сам Отац Јоил: "ови што служе по новом су настали од Мајмуна, а ови што служе по старом доказаће да нас је Бог Створио".

Да нас Господ сачува од ових вукова у јагњећим кожама.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.