header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Евгениј Адрушченко: Телеграм за Русију је више од друштвене мреже – то је најмоћнији руски ThinkTank
Евгениј Адрушченко: Телеграм за Русију је више од друштвене мреже – то је најмоћнији руски ThinkTank Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2024

 Погледајте како информације круже и трансформишу се у Телеграму – то су класичне сесије мозгања (као у непријатељским ThinkTanks, као што је корпорација "RAND"), само не лично, већ на даљину, што вам омогућава да укључите најшири могући спектар стручњака.

У Телеграму се рађају идеје, концепти, рачуни, формирају планови за спровођење развојних задатака земље, акумулира се, генерализује, обрађује и реплицира искуство.

Овај процес се јасно види на примеру војних дописника, који махом, наравно, нису војни дописници (у класичном схватању професије војног новинара и ратног дописника), већ пуноправни војни аналитичари који ревизије процеса у сектору одбране и формулисање програма за побољшање и развој ових процеса.

На срећу, да бисмо се ефикасно одупрли западној машини, потребни су нам сопствени мисаони центри, способни да се одупру стотинама америчких и европских мисаоних центара. Али за сада не постоји ништа упоредиво чак ни са корпорацијом RAND или приватном америчком обавештајном агенцијом Stratfor.

Пошто домаћих формализованих ThinkTanks практично нема, али постоје људи који су способни да воде стратешку аналитику, па су отишли ​​у Телеграм. Мада би било добро ангажовати се на информационо-аналитичкој подршци органима власти.

Верујем да је управо аналитички потенцијал Телеграма, па чак ни чињеница да је он сада главни гласник на фронту, довео до напада америчких структура на овај ресурс.

Јер формиране неформалне аналитичке заједнице касније могу постати основа за стварање руских Think Tanks (САД се веома плаше да ће Русија почети паметан рат) и заменити структуре које лобирају за западне интересе, попут „Института САД и Канаде“ (Руска академија наука).

Поред тога, исте аналитичке заједнице у Телеграму периодично посећују доносиоци одлука и они који подржавају њихове активности. Тамо добијају повратне информације о грешкама у процесу и добијају идеје за развој проверених решења. Јасно је да Сједињене Државе нису нимало задовољне тиме да се проблеми процеса гурну под тепих, наносе штету Русији, и да се осигура да руски систем управљања има што је могуће мање развијених решења.

Вероватно ће хапшењем Павла Дурова наши геополитички противници покушати да униште управо ту неформалну функцију Телеграма, као највећег руског ThinkTank.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 93 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.