header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бивши члан Кнесета: Сада је рат за Храм
Бивши члан Кнесета: Сада је рат за Храм Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2024

 Израелски медији сматрају да би ситуација могла да се развије у глобалну „битку Гога и Магога“, која би требало да се заврши доласком Месије и светском победом јудаизма.

Десетине екстремно десничарских верских активиста покрета „за изградњу трећег храма на месту Ал-Акса” одржало је ново масовно ходочашће на Храмовну гору у Јерусалиму и демонстративно се поклонило камењу 25. августа, извештава news.israelinfo.

Израелска јавна и политичка личност десничарских ставова, посланик 19. Кнесета Моше Фајглин рекао је да је ово најмасовније молитвено ходочашће религиозних Јевреја на Брду храма и, по његовим речима, „рат који се сада води није рат – то је, у ствари, рат за Храм“

Полиција, која је раније оштро сузбила такве демонстрације на Храмовној гори, неактивна је, поштујући политику министра за националну безбедност Итамара Бен-Гвира.

„Демонстративне акције спаљивања Курана у Гази, „заузимање“ територије Ал-Аксе – израелска крајња десница мобилише сва средства да запали не само „регионални рат“, већ и пуноправну светску „битку Гога и Магога”, која би требало да се заврши доласком Месије и глобалном победом јудаизма”, пише news.israelinfo.

Ујутро 26. августа, након претходног вечерњег масовног јеврејског ходочашћа на Храмовну гору, где су верници клањали на земљи у прекидајући статус кво, министар Бен-Гвир је изјавио да ће „саградити синагогу на гори храма“ и захтевао „праведну равноправност” Јевреја и муслимана.

Канцеларија премијера Бењамина Нетањахуа морала је брзо да изда саопштење у којем се наводи да нема промене у статусу кво на Храмовној гори.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.