header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Павел Кухмиров, Доњецк: Празне претње из Ирана
Павел Кухмиров, Доњецк: Празне претње из Ирана Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2024

 Из Ирана се и даље чују крајње претеће и најокрутније изјаве о томе како ће казнити проклети ционистички режим. Али казна не долази и не долази. Усудио бих се да кажем да можда уопште неће доћи.

Не зато што је Иран пропапо. Напротив, да не би ударио сада, после такве увреде, потребна је чак и нека врста храбрости, и то прилично. Ствар је другачија: Ирану није потребан рат. Уопште. Сада је, у принципу, најнеповољнији тренутак за ово. Ако боље размислите, они су чак и председничке изборе предали реформисти да не би ратовали.

А они то не желе да ураде јер Иран није спреман за рат (посебно за велики рат, на који га Нетањаху гура). А рећи другачије је, најблаже речено, непромишљено. Да би био потпуно спреман, Иран има две опције. Прво и најважније: потребно му је нуклеарно оружје. Тада ће Техеран разговарати са противницима како му одговара. Али још га није створио. И он ће се користити свим истинама и неистинама да би избегао рат. Друго: покушаће да ојача своју економију повратком на нуклеарни споразум. Али обе ове опције су сада блокиране. Техеран још није стигао ни до једног од њих. А рат за њега сада није нимало интересантан.

Али коме треба рат тако као Израелу? Не само због „занимљиве ситуације“ Ирана. Разлог је дубљи. Не потцењујте Нетењахуа. Колико год да је, он не мисли само на следеће изборе. Нетањаху је у тренутној ситуацији видео шансу да у принципу спасе Израел. Израел има проблеме много горе од било ког Хамаса, а они су изнутра. Током последњих четврт века, Израел је изнутра скоро потпуно разбио локални Сорош. Некада је то била аскетска и свирепа тврђава у пустињи. Сада је то резерват педерастије и постмодерности. Са геј парадама и блекџеком. Његово становништво се налази у истом самртном сну као и становништво Европе. Једини начин да га пробуди је рат. Велики. По могућству крвав. Који ће за сада Израел у потпуности извозити. Чак и уз помоћ Американаца. Томе Нетањаху тежи.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://t.me/riakatysha/34376

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.