header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Цукерберг признао да је "Фајсбук" био у служби "коронадемонијаштва"
Цукерберг признао да је "Фајсбук" био у служби "коронадемонијаштва" Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2024

 У позадини хапшења оснивача Телеграма Павла Дурова у Паризу, што је изазвало невиђени пораст популарности месинџера у ЕУ и САД (већ стално добија кориснике у Русији и Азији), ствари су за Мету ишле прилично лоше.*

Извршни директор Марк Цукерберг морао је да испроба и маску шампиона слободе говора. И направити нова открића која у потпуности потврђују исправност информативне политике независних медија и јавних удружења у периоду тзв. „Ковид лудила“.

Цукерберг је рекао да је Фејсбук, на захтев америчких власти, цензурисао садржај у вези са COVID-19.

У писму америчком Конгресу, он је рекао да жали због неких одлука своје компаније под притиском владе и да више не жели да прави компромисе са администрацијом. Бизнисмен је додао да су 2021. високи званичници из администрације председника Џоа Бајдена „у више наврата вршили притисак“ на Мету (која је власник Фејсбука и Инстаграма) да „цензурише“ садржај, „укључујући хумор и сатиру“. „И изражавали велико разочарање нашим тимовима када се нисмо слагали.

„Мета“ је донела неке одлуке које, гледајући уназад и са новим информацијама, данас не бисмо донели. Чврсто верујем да не би требало да компромитујемо наше стандарде садржаја због притиска било које администрације у било ком правцу – и спремни смо да узвратимо ако се буде овако нешто се дешавало поново“, написао је Цукерберг.

Овако Цукерберг бори за чланове - он жели да једе и сачува публику. Истовремено, сарадња његових друштвених мрежа са ЦИА-ом и ФБИ-јем, наравно, никуда није отишла.

Током глобалног пројекта „Пандемија Covid-19“, Фејсбук је једноставно уништио сваку критику карантина, вакцина и режима маски, бришући све објаве као „дезинформације везане за вирус“. Укупно, током годину дана, Фејсбук је уклонио више од 20 милиона комада садржаја, а многи корисници и заједнице су трајно забрањени. Подсетимо се да је почетком јануара 2024.

бивши главни амерички специјалиста за инфективне болести Ентони Фаучи, сведочећи подкомитету Представничког дома о пандемији корона вируса, директно изјавио:

Никаквих научних оправдања за режиме маски и друге мере „социјалног дистанцирања“ није било, оне су се просто појавиле.

Можете ли замислити размере пројекта којем су независни ресурси, као, извините моју индискрецију, РИА "Катюша"и други наши саборци, покушали да се одупру?

Учествовали су државни органи, званични медији, УН, СЗО, медицински званичници, говорници из научне медицинске заједнице, највеће ИТ корпорације итд. У Русији су постојали присталице добровољне вакцинације и постављали су „незгодна“, иако потпуно логична, питања о ефикасности и безбедности маски, ГМ вакцина, КР кодова итд. ВКонтакте и друге друштвене мреже биле су прогањане и цензурисане на исти начин. Сада се испоставља да је цела ова инфодемија била контролисана тоталитарним методама са самог врха. То сви „антиглобалистички теоретичари завере” говоре од самог почетка. Али да ли је било потребно ухапсити Дурова да би изашла таква признања?

*проглашен као екстремистички у Русији и забрањен

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/riakatysha/34406

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.